Projekto „Kompleksinės paslaugos šeimai Akmenės rajone“ aptarimas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės administracija nuo 2017 m. rugsėjo 1 d. kartu su partneriais: Akmenės rajono paramos šeimai centru ir VšĮ Ventos Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo parapijos vaikų dienos centru, vykdo ES struktūrinių fondų bendrai finansuojamą projektą „Kompleksinės paslaugos šeimai Akmenės rajone“ (toliau – Projektas).

2020 m. sausio 28 d. Savivaldybės administracijos darbuotojai, dirbantys su projektu, ir projekto partneriai susitiko aptarti klausimus, susijusius su projektu, bei pasidžiaugti jau matomais ir apčiuopiamais projekto rezultatais.

Projektą koordinuojanti Socialinės paramos skyriaus Paslaugų poskyrio socialinė darbuotoja konsultantė Janė Vaitkevičienė informavo projekto partnerius, kad nuo 2019 m. rugsėjo mėn. prie šio Projekto kaip partneris prisijungė Akmenės rajono socialinių paslaugų namai. Socialinių paslaugų namai Savivaldybės gyventojams teikia asmeninio asistento paslaugas. Asmeninio asistento paslauga gali būti teikiama asmenims su fizine ir (ar) kompleksine negalia, kurie lanko švietimo įstaigas, dirba ar ieško darbo, nebegyvena stacionarios socialinės globos įstaigoje ir gaudami paslaugas gyvena savarankiškai, laukia eilėje gauti socialines paslaugas įstaigoje. Asmeninio asistento paslaugos gavėjai – asmenys nuo 16 metų, kuriems neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka nustatytas neįgalumo lygis arba darbingumo lygis dėl fizinės ir (ar) kompleksinės negalios, kuri visiškai ar vidutiniškai apriboja jų veiklą, dalyvumą, ir kuriems reikalinga kitų asmenų pagalba.

Asmuo, pageidaujantis gauti asmeninio asistento paslaugas, ir (ar) jo tėvai (įtėviai), globėjai (rūpintojai), ir (ar) sutuoktinis, ir (ar) vaikai (įvaikiai) ar jo įgaliotas atstovas kreipiasi į asmens gyvenamosios vietos seniūnijos socialinio darbo organizatorių ar kitą seniūno įgaliotą socialinį darbuotoją ir pateikia Prašymą asmeninio asistento paslaugoms gauti.

Teikiamos kompleksinės paslaugos šeimoms ir jų vaikams:

Pozityvios tėvystės mokymai.
Psichosocialinė pagalba: socialinio darbuotojo konsultacijos, individualios psichologo konsultacijos, grupinės psichologo konsultacijos, mediacijos paslauga.
Šeimos įgūdžių ugdymas.
4. Vaikų priežiūros paslaugos. Paslauga teikiama tėvams, kai jie dalyvauja mokymuose ar veiklose. Vaikai prižiūrimi nuo 3 metų iki kol vaikas pradės lankyti bendrojo lavinimo įstaigą.

Šeimos, norinčios dalyvauti veiklose, užsiėmimuose, gauti pagalbą krizių atvejais gali kreiptis į Akmenės rajono paramos šeimai centro veiklų koordinatorę, pirmadieniais–penktadieniais nuo 9.00 val. iki 13.00 val. adresu: Dvaro g. 15, Agluonų k., Akmenės seniūnija, mob. 8 607 98892.

Informuojame Savivaldybės gyventojus, kad visos Projekte vykdomos veiklos ir asmeninio asistento paslaugų teikimas yra nemokami, finansuojami iš ES struktūrinių fondų lėšų.



Janė Vaitkevičienė, Socialinės paramos skyriaus
Paslaugų poskyrio socialinė darbuotoja konsultantė

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/projekto-kompleksines-paslaugos-seimai-akmenes-rajone-aptarimas/1250


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN