Komutatoriai – kas tai yra ir kokia šių įrenginių paskirtis apsaugos sistemose?

Новости: Наука , 2024-07-02 04:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Įvairios apsaugos sistemos kasdienybėje yra pasitelkiamos vis dažniau. Kai kurie žmonės įsigyja kameras arba signalizacijas. Įprastai tokių priemonių pakanka namų apsaugai. Kita vertus, biurams ir kitoms verslo patalpoms dažniausiai pasitelkiama daugiau įrenginių. Visgi, nors apie įvairias apsaugos sistemas žmonės žino tikrai nemažai, dažniausiai neįvertinami papildomi jų elementai. Vienas iš jų – tai komutatorius. Šis ryšio elementas yra labai svarbus, tačiau apie jį žino retas asmuo. Taigi – kas yra tas komutatorius? Kokiais privalumais šis pasižymi? Ir kaip konkrečiai jis susijęs su apsaugos sistemomis?


Kas yra komutatoriai?

Komutatoriai – tai aktyvūs internetinio ryšio elementai, kurie valdo duomenų srautus taip, jog paskirstomas ryšys adresatus pasiektų maksimaliu greičiu. Tiksliau tariant, jie pasiima internetą iš „išorės“ ir padalina į vidų. Komutatoriai turi specialų MAC adresą, pagal kurį jie maršrutizuoja srautą. Skirtingi variantai gali būti pritaikomi tiek stacionariems, tiek nešiojamiems kompiuteriams.


Komutatoriaus pasirinkimas

Renkantis komutatorių svarbu atsižvelgti į tai, kad šis turėtų pakankamą Jums reikalingų jungčių skaičių. Be to, jis taip pat privalo atitikti tuos pačius ryšio standartus, kaip ir įrenginiai, kuriuos naudojate. Įprastai namams gali užtekti paprasto bei nedidelio komutatoriaus. Tuo tarpu, biurui greičiausiai reikės kiek funkcionalesnio varianto. Kita vertus, ne ką mažiau svarbu atsižvelgti į komutatoriaus perjungimo tipą. Jie gali būti du – gigabit ethernet arba fast ethernet. Pirmajam variantui priklausantys komutatoriai dažniausiai yra greitesni, tačiau kiek brangesni. Taigi, atsižvelkite į savo galimybes.


Komutatorių paskirtis apsaugos sistemose

Pagrindinė komutatorių paskirtis apsaugos sistemose yra užtikrinti efektyvų ir patikimą duomenų srautų valdymą tarp įvairių apsaugos komponentų. Pavyzdžiui, įprastai jie pasitelkiami sujungiant IP kameras su tinklo vaizdo įrašymo įrenginiais. Tai leidžia perduoti aukštos kokybės vaizdą. Kita vertus, komutatoriai taip pat efektyviai persiunčia duomenų paketus tarp apsaugos sistemos įrenginių. Apsaugos sistemose jie prideda ir daugiau lankstumo. Naudojant komutatorius galima lengviau pridėti naujus įrenginius. Taigi, kaip galite matyti, privalumų tikrai gausu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN