Būkite budrūs – sukčiai nesnaudžia

Новости: Закон , 2024-05-22 16:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

2024 m. sausio – balandžio mėn. Tauragės r. sav. užfiksuota 18 sukčiavimo atvejų, Šilutės r. sav. - 15, Šilalės r. sav. - 13, Pagėgių sav. - 2.

Sukčiai vis sugalvoja naujų apgavysčių ir pasisavina žmonių pinigus. Šią savaitę, Tauragėje, iš dviejų patiklių moterų buvo pasisavinta virš 40 tūkst. eurų.

Vienas iš pastarųjų sukčiavimo atvejų yra kai gyventojui paskambina ,,GOOGLE” darbuotoju prisistatęs asmuo, nekalbantis lietuviškai, ir informuoja, kad sukčiai kėsinasi įsilaužti į jo banko sąskaitą ir pasisavinti turimus pinigus. Skambintojas auką informuoja, kad netrukus su ja susisieks banko darbuotojas.

Su auka susisiekęs „banko“ darbuotojas pasiūlo šios problemos sprendimo būdą - klientas turi pateikti prisijungimo kodus ir perduoti banko kortelę netrukus atvykstančiam kurjeriui. Štai ir viskas! Patiklus gyventojas praranda savo pinigus.

Jei abejojate, ar skambinantysis tikrai yra banko darbuotojas, nutraukite pokalbį ir kreipkitės tiesiogiai į banką, o jei nukentėjote ir patyrėte nuostolių, nedelsiant apie tai praneškite policijos pareigūnams.

Būkite budrūs!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN