Pagėgių krašto bibliotekininkai sėmėsi profesinės patirties 24-ojoje Vilniaus knygų mugėje

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Didžiausia Baltijos šalyse knygų ir muzikos šventė – Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstanti Vilniaus knygų mugė kasmet sutraukia gausybę autorių, kūrėjų, atlikėjų bei lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. Šiame tarptautiniame, jau 24-ąjį kartą vykstančiame renginyje, 2024 m. vasario 22 d. dalyvavo bei profesines kompetencijas tobulino ir Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos specialistai.

2024 m. Vilniaus knygų mugėje, kurios šiemetinė tema – poeto Henriko Radausko eilėraščio „Pasaka“ žodžiai „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“, sutikta daugybė šalies raštijos, visuomenės, akademinės bei bibliotekinės bendruomenės atstovų, su kuriais Vydūno viešąją biblioteką sieja gražios ir tvarios kultūrinės bendrystės ryšiai. Taipogi užmegzta ir naujų kultūrinių pažinčių su įvairių sričių atstovais, apsikeista idėjomis organizuoti susitikimus ar bendras iniciatyvas Pagėgių krašte. Aplankytos įvairios mugės erdvės, dalyvauta Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos bibliobuso atidaryme, įvairiuose forumuose, knygų pristatymuose, intelektiniuose žaidimuose, kolegų bibliotekininkų ir kitų organizacijų bei įstaigų organizuotose edukacinėse veiklose.

Į Pagėgius sugrįžta dalijantis įspūdžiais ir sumanymais bibliotekos kultūrinių paslaugų plėtotei bei tobulinimui. Už šią įsimintiną ir daug profesinių patirčių suteikusią kelionę bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja Pagėgių savivaldybės tarybos nariui, literatui Remigijui Kelneriui.

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/pagegiu-krasto-bibliotekininkai-semesi-profesines-patirties-24-ojoje-vilniaus-knygu-mugeje/?fbclid=IwAR3Az9sHM4c1OJZxZ03diDxas1metL7xiHbeL2WHlRCejX-sXTrrK_UGst0


Sonata Nognienė
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja



Nuotraukos iš Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos archyvo


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN