Kokie vandens boileriai yra praktiškesni?

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Ten, kur gyvenamajame būste nėra centralizuoto karšto vandens tiekimo, iš padėties gelbsti vandens boileriai. Jais labai patogu per palyginti trumpą laiką apsirūpinti karštu vandeniu. Jie gali būti naudojami ne tik namuose, bute, bet ir sodo namelyje, vasarnamyje, kitos paskirties patalpose.


Kokios yra vandens boilerių rūšys?

Boilerių esama įvairių rūšių – kombinuoti tūriniai, dujiniai ir elektriniai. Kombinuoti tūriniai boileriai yra jungiami su katilu. Jie naudojami sistemai oras - vanduo, juose šildomas vanduo, kuris atiteka iš katilo. Šiuos šildytuvus gali maitinti saulės energijos baterijos.

Dujiniai vandens šildytuvai yra praktiški tuo, kad šildo vandenį tik tada, kai to reikia. O populiariausi išlieka elektriniai vandens šildytuvai. Jie būna įvairių talpų, pradedant dešimčia ir baigiant trimis šimtais litrų.

Mažieji boileriai dažniausiai yra kabinami tiesiai virš praustuvės, jų tūris įprastai siekia trisdešimt litų. Jie labiausiai tinka tose vietose, kur nereikia naudoti didesnio kiekio karšto vandens. O didesnių talpų boileriai yra naudingi gyvenamuose namuose, butuose. Jie yra arba horizontalūs, arba vertikalūs.


Kokius boilerius kada rinktis?

Dujiniai boileriai yra brangesni, tačiau dujomis šildyti vandenį kainuoja šiek tiek pigiau, tačiau tam yra reikalingas dujų įvadas. Tuo tarpu elektriniai boileriai kainuoja pigiau ir gali būti naudojami visur, kur yra elektros tinklų įvadas. Nors vandenį šildyti elektra ir brangoka, tačiau elektrinius boilerius galima naudoti visur, kur kitų rūšių boileriai netinka.


Nuo ko priklauso boilerių kaina?

Kuo didesnės talpos yra boileris, tuo brangiau jis kainuoja. Be to, jo kainai įtakos turi ir gamintojo prekinis ženklas, paties šildytuvo modelis ir jo valdymo patogumas. Kadangi vandens boileriai yra labai skirtingi, tai ir jų kainos gali labai ryškiai skirtis, pradedant dešimtimis, šimtais eurų ir baigiant kartais.

Tai sąlygoja ir boilerių paskirtis – vieni tinka nuolatiniam, kiti – fragmentiškam naudojimui. Kainai įtakos turi ir tai, kad pačios didžiausios talpos boileriai yra naudojami ne tik privačiuose namuose, bet ir komercinės paskirties patalpose – biuruose, kaimo turizmo sodybose, viešbučiuose, poilsio namuose ir pan.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN