Konferencijoje – apie iššūkius ir lūkesčius einant klimato neutralumo link (Mažeikiai)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, vasario 23 d., Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) tarybos salėje vyko Žaliųjų savivaldybių tinklo renginys „Žaliosios savivaldybės – mitas ar realybė?“, kuriame skaityti pranešimai, diskutuota, kaip pasiekti, kad savivaldybės taptų draugiškomis aplinkai ir žmonėms, vietomis, kur gera gyventi, kurti ir dirbti.

Konferencijos dalyvius sveikino Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Plungės rajono savivaldybės mero patarėja Anastasija Bojog.

Renginyje, subūrusiame politikus, verslo ir mokslo lyderius, pristatyti pranešimai apie vandenilio vaidmenį savivaldybės energetinėje sistemoje, naujas technologijas energijos vartotojo infrastruktūroje, šilumos tinklus, žiedinę ekonomiką ir atliekų tvarkymą savivaldybėse, kvartalinę renovaciją, savivaldybių dalyvavimą Europos Sąjungos tarptautinėse programose. Juos skaitė Lietuvos energetikos instituto bei Kauno technikos universiteto atstovai. Diskutuota apie iššūkius ir lūkesčius einant klimato neutralumo link, diegiamas inovacijas ir galimas partnerystes, pasidalyta gerąja patirtimi.

Savivaldybė yra prisijungusi prie Žaliųjų savivaldybių nacionalinio tinklo, kurį inicijavo 2021 m. įkurta Seimo parlamentinė grupė „Žaliosios savivaldybės – 2030”. Tinklas sukurtas siekiant plėtoti inovatyvias technologijas ir sprendimus išmaniems miestams, suteikti reikiamą informaciją, susijusią su skirtingomis Europos Sąjungos finansavimo programomis, skirtomis padėti šalims ir jų regionams prisitaikyti prie klimato kaitos ir naujos realybės, kurioje ypač svarbus tvarumas ir žalieji sprendimai. Prie jo jau yra prisijungusios 24 Lietuvos savivaldybės. Lietuvos žaliųjų savivaldybių nacionalinį tinklą koordinuoja Lietuvos energetikos institutas.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/konferencijoje-apie-i%C5%A1%C5%A1%C5%ABkius-ir-l%C5%ABkes%C4%8Dius-einant-klimato-neutralumo-link/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN