Vasario 16-osios minėjimas Palangoje

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Vasario 16-ąją kartu su bendruomene ir miesto svečiais susitikime paminėti Lietuvai svarbią dieną. 1918 metais vasario 16 d. pasirašytas Lietuvos Nepriklausomybės Aktas, skelbiantis apie demokratinę valstybę su sostine Vilniumi. Vasario 16-osios Aktas tapo tautos valstybingumo, jos tęstinumo ir vienybės simboliu. Šiemet Palangos kultūros centras kviečia paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną su malda, daina ir nata, taip simboliškai įprasminant mūsų valstybės trispalvę.

MALDA – už Lietuvą ir taiką. Vasario 16 d. 11 val. bus aukojamos šv. Mišios Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje. Vėliau, 12 val., tikintieji kviečiami dalyvauti šv. Mišiose Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Čia su gražiausiomis Palangos kultūros centro Kamerinio choro giesmėmis melsimės už taiką Lietuvoje ir pasaulyje.

DAINA - „Ji per amžius išlieka“. Po pietų, 13 val., visi kviečiami prie kurhauzo. Čia vyks šventė „Tą garbę gavome užgimę“. Palangos kultūros centro kolektyvai dovanos savo gražiausias dainas, šokius ir poeziją. „Pakvieskime draugus, šeimas, artimuosius, pasipuoškime Lietuviška atributika ir visi džiaugsmingai kurkime vieningą šventę“, – ragina šventės organizatoriai. Koncerte dalyvauja: „Grubusis“ teatras, Jūros šaulių vyrų choras, moterų vokalinis ansamblis „Guboja“, folkloro ansamblis „Mėguva“, pagyvenusių liaudiškų šokių ansamblis „Bočiai“, vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Banguolis“, vokalinis ansamblis „Eldija“, kamerinis choras.

NATA - muzikinėje kelionėje „Rytų Ekspresas“. 18 val. kurhauzo koncertų salėje Palangos kultūros centras kviečia į mistišką ir laisvės kupiną muzikinę kelionę, kurią paruošė fortepijono duetas iš Belgijos Duo biz‘art ir pasakotoja Milda Varnauskaitė. Legendinis traukinys „Rytų ekspresas“, kertantis Europą, jungiantis Vakarus su Rytais. Jo maršrutas apima XIX ir XX amžius, Europos istoriją, keliaujant per tų laikų nepriklausomybės siekius ir tautinių valstybių atsiradimą.

Programoje skambės gražiausi XIX-XX a. Europos kompozitorių kūriniai fortepijonui keturiomis rankomis. Koncertą apipins profesionali istorijų pasakotoja Milda Varnauskaitė.

Rytų ekspresu nuo pat jo pirmojo reiso važiavo daugybė skirtingų žmonių su neįtikėtinomis gyvenimo istorijomis. Nuo rašytojos Agatos Kristi iki šnipės Matos Hari, šiame traukinyje galėjai sutikti nuotykių ieškojusius veikėjus iš viso pasaulio. Renginyje galėsite išgirsti tikras ir išgalvotas jų istorijas bei kartu įsivaizduoti, kad traukiniu važiavo ir įsimylėjęs Jonas Basanavičius kartu su žmona Gabriele Eleonora Mohl. Vaizdingais pasakojimais apipintame koncerte dar kartą galėsime apmąstyti praeities įvykius, kuomet daugelį metų buvusi išbraukta iš žemėlapio, Lietuva tą lemtingą 1918-ųjų vasario 16 dieną užėmė deramą vietą Europos valstybių šeimoje.

Visi renginiai nemokami.

Palangos kultūros centro informacija
šaltinis: https://palanga.lt/naujienos/vasario-16-osios-minejimas-palangoje/11467


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN