Dviratininkams – džiugios žinios: Kretingą su Palanga sujungs dviračių takas

Новости: Спорт , 2023-09-07 23:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Kitą vasarą dviratininkams ir pėstiesiems pajūryje atsivers dar viena nauja trasa. AB Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė rangos darbų sutartį, pagal kurią planuojama nutiesti 4,7 km ilgio taką nuo Kretingos iki Vydmantų gyvenvietės, t. y. pusiaukelės tarp Kretingos ir Palangos. Naujasis takas įsilies į Vydmantuose jau esančią trasą, vedančią į didžiausią šalies kurortą.

Sutarties trukmė yra 12 mėnesių, tačiau fizinius tako tiesimo darbus baigti ketinama jau įsibėgėjus vasaros sezonui.

Naujasis pėsčiųjų ir dviračių takas nusidrieks greta valstybinės reikšmės magistralinio kelio A11 Šiauliai–Palanga, ruože nuo 137 iki 141,7 km. Statybos darbus ties Kretinga planuojama prasidėti jau šį rudenį. Bendras būsimo tako nuo Kretingos ir pat Palangos miesto centro ilgis sieks beveik 10 km.

„Džiaugiuosi, kad galėsime atliepti pajūrio regiono lūkestį ir jau greitai užtikrinsime šią trūkstamą dviračių ir pėsčiųjų tako jungtį tarp Kretingos ir Palangos. Ji įgalins keliones tarp šių dviejų miestų, kurios aktualios ne tik abiejų miestų gyventojams, bet ir turistams bei visiems į pajūrį per Kretingą atvykstantiems traukiniais“, – teigia susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pasak M. Skuodžio, naujasis dviračių takas ne tik užtikrins bevariklio transporto eismą tarp Palangos ir Kretingos, bet ir eismo dalyvių saugumą, kadangi šiuo metu pėsčiųjų ir dviračių eismas ruože tarp Kretingos ir Vydmantų įmanomas tik važiuojamąja kelio dalimi.

Takas Kretinga–Vydmantai bus 4,7 km ilgio ir 2,5 m ilgio pločio, jame numatoma įrengti kelias vietas patogiam sustojimui keliaujant. Šio dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimo sutarties vertė – 3,6 mln. Eur.

Susisiekimo ministerijos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN