Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje protmūšiu tradiciškai paminėtas Mažosios Lietuvos veikėjo Vydūno atminimas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Kovo 22-oji – Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje minima kasmet, nes šią dieną 1868 m. gimė filosofas, rašytojas, publicistas, sveikuolis, kultūros veikėjas Vilhelmas Storostas (Vydūnas). Šiemet metai – ypatingi – minimos net dvi su Vydūnu susijusios sukaktys – 155-osios gimimo metinės ir 70-osios mirties metines. Kovo 16 dieną bibliotekoje „praūžė“ didelio susidomėjimo sulaukęs tradicinis bibliotekos organizuojamas protmūšis „Vydūno keliais keleliais…“, skirtas minėtoms progoms bei Klaipėdos krašto metams paminėti. Į šį renginį susirinko gausus būrys dalyvių: skaitytojai, lankytojai, kolegos, Carito atstovės bei policijos pareigūnai. Dalyvavo net 6 komandos, įvairiausiais pavadinimais: „Oma“, „Mes“, „Dundukai“, „Angelai“, „Caritas“ ir „Kultūros barai“.

Proto mūšis buvo sudarytas iš penkių etapų, kuriuos sudarė: klausimai su atsakymų variantais, vaizdo bei video klausimai ir „grandinėlės“. Klausimai buvo sudaryti iš Vydūno gyvenimo istorijos ir kūrybos, Pagėgių savivaldybėje esančių kultūrinių ir istorinių objektų bei Klaipėdos krašto sukilimo tema. Renginio vedėja vyresnioji bibliotekininkė Liudmila Fetingienė dalyviams pristatė vertinimo komisiją: Pagėgių sav. Vydūno viešosios bibliotekos direktorę Mildą Jašinskaitę-Jasevičienę, Pagėgių sav. šeimos gerovės centro direktorę Vitaliją Ivanauskienę ir Pagėgių sav. administracijos Švietimo, kultūros, sporto ir civilinės metrikacijos skyrius vyresniąją specialistę Loretą Zinovjevienę.

Azartas bei linksma nuotaika komandas lydėjo viso žaidimo metu, o ir staigmenų netrūko – vaizdo klausimus dalyviams uždavė iš Pagėgių krašto kilusi Lietuvos istorijos instituto doktorantė Rūta Matimaitytė bei TV laidų vedėjas, rašytojas Robertas Petrauskas. Įveikus visus protmūšio „Vydūno keliais keleliais…“ etapus nugalėtoja komanda tapo „Oma“, antrąją vietą užėmė – „Kultūros barai“, o trečiąją – „Mes“. Apdovanojusi prizines vietas bibliotekos vadovė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė padėkojo visiems susirinkusiems ir pakvietė apsilankyti ir kitose bibliotekos organizuojamose Vydūnui paminėti skirtose iniciatyvose.

Tikimės, jog komandos ne tik linksmai praleido laiką, bet ir įgijo naujų žinių bei dar artimiau susipažino su šviesuoliu Vydūnu bei jo pasaulėžiūra.


Liudmila Fetingienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė darbui su vaikais

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN