Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibiotekos bendruomenė su bičiuliais paminėjo Vilhelmo Storosto-Vydūno 155–ąjį gimtadienį

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Vakar, 2023 m. kovo 22 d., paminėtas rašytojo, dramaturgo, filosofo, chorvedžio, publicisto, švietėjo, kultūros ir visuomenės veikėjo Vilhelmo Storosto, daugeliui geriau žinomo slapyvardžiu Vydūnas, 155-ąjį gimtadienį. Šios iškilios sukakties proga Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka surengė literatūrinį, kraštotyrinį, muzikinį sveikatinimo vakarą „Sveikatingumo slėpiniai“. Renginio dalyviai turėjo nuostabią galimybę susipažinti bei pabendrauti su įkvepiančia rašytoja, žolininke gerb. Giedre Bružiene, kuri sveikatinimo vakare bendravo savo gimtąja žemaičių kalba. Autorė pristatė net dvi autorines knygas: „Ir ateis ta diena: pasakojimai apie žoleles“ bei romaną „Ilja. Paliesti Dievą“. Viešnia kalbėjo apie pačios surinktas žoleles, pristatė gydomuosius tepalus, hidrolatus bei arbatas. Dainomis vakarą puošė gerai visiems žinomas dainas atlikęs charizmatiškasis tercetas „Pilnatis“. Kol žiūrovai klausėsi nostalgiškų melodijų, žolininkė p. Giedrė juos vaišino garuojančia arbata ir uždavė mįslę – kokių žolelių yra ragaujama arbata? Įspėti nebuvo paprasta... Pasirodo, jog ne visas žoleles gerai pažįstame, ne visuomet žinome, kaip jas panaudoti sveikatai, grožiui ar tiesiog gerai savijautai. Linksmas autorės, žolininkės p. Giedrės pasakojimas ne tik užkrėtė puikia nuotaika, bet ir suteikė daugybę naudingų žinių.
Dėkodama svečiams Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė džiaugėsi renginyje spinduliavusiu jaukumu ir nuoširdumu. Argi buvo galima geriau paminėti sveikuolio, Mažosios Lietuvos šviesuolio Vilhelmo Storosto-Vydūno gimimo dieną...?
Renginio vedėja Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Giedrė Klimašauskaitė renginio dalyvius kvietė vakarą užbaigti tradiciškai – autorės „autografų vakarėliu“, įsigyti rašytojos, žolininkės parašytų knygų, arbatų, tepalų bei hidrolatų.
Tikimės, jog bibliotekos lankytojai, svečiai, bičiuliai puikiai praleido vakarą kartu su šviesuolio Vydūno dvasia.
Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/pagegiu-savivaldybes-vyduno-viesosios-bibiotekos-bendruomene-su-biciuliais-paminejo-vilhelmo-storosto-vyduno-155-aji-gimtadieni/

Giedrė Klimašauskaitė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresnioji bibliotekininkė


Nuotraukos Astos Andrulienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN