Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga – netikėta „Maisto banko“ ir ansamblio „Lietuva“ dovana

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga ansamblis „Lietuva“ bei labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ savanoriai dovanoja muzikinį vaizdo sveikinimą. Paramos organizacijos sandėlyje nufilmuotu, specialiai Kovo 11-ajai skirtu kūrybišku pasirodymu siekiama priminti, kad laisvę dovanojusi žmonių vienybė ir šiandien kuria reikšmingus pokyčius.

Laisvė – galimybė veikti ir didžiuotis savo darbais

„Maisto banko“ ir ansamblio „Lietuva“ draugystė yra puikus pavyzdys, įrodantis, kad bendradarbiauti gali net iš pirmo žvilgsnio nieko bendra neturinčios organizacijos ar atskiri žmonės.“ – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius. „Tačiau bendra visgi yra – tai vertybės ir būtent jos tampa labai svarbiu pagrindu veikti – vieniems kitus palaikyti, paskatinti kurti, rūpintis aplinka ar kultūros tęstinumu, galiausiai drauge ištiesti pagalbos ranką kitiems. Galimybė veikti yra iškovotos laisvės dovana, o kartu ir didžiulis įsipareigojimas savo veikla kurti valstybę, kuria galėtume didžiuotis. Todėl neslėpsiu, „Lietuvos“ choristų ir „Maisto banko“ savanorių muzikinis vaizdo sveikinimas turi ir paslėptą tikslą – paskatinti visuomenę prisidėti ir palaikyti nevyriausybinių, kultūrinių organizacijų veiklas. Juk susitelkę savo šaliai galime sukurti daug daugiau“, – dalinasi S. Gurevičius.

Jam pritaria ir valstybinio ansamblio „Lietuva“ vadovė Edita Katauskienė. Ji ne tik džiaugiasi kuriamomis partnerystėmis, bet ir kviečia prisiminti, kad turime kuo didžiuotis.

„Mes labai vertiname šiltą abipusį ryšį su „Maisto banku”. Sutampa mūsų vertybiniai požiūriai į tvarumą, bendruomeniškumą. Ši organizacija palaiko mūsų kampanijos „Auginkime vienybės raumenį” pagrindinę idėją – jungti širdis per bendrystę, pagalbą vienas kitam. Tą vienybės jausmą ir perteikiame bendrame sveikinime, kartu esame dėkingi visuomenei už palaikymą, paramą, mūsų idėjų skleidimą. Mes jaučiame gilią prasmę tame, ką kuriame, tai stipriai motyvuoja ir mūsų kolegas. Prasmingumo savo veikloje, pasididžiavimo tuo, ką nuveikiame ir ką turime, daugiau dėkingumo vienas kitam – to savo sveikinimu šią reikšmingą dieną ir linkime“, – sveikina E. Katauskienė.

Kūrinį pasirinko neatsitiktinai

Muzikiniame vaizdo įraše skambantis kūrinys – ansamblio „Lietuva“ choristų atliekama „Malda Žemynai“. Joje skamba žymaus kompozitoriaus Aro Žvirblio muzika ir lietuvių liaudies tekstas. „Simboliška, Žemyna globojo žemę, javų derlių, o šiandien mūsų savanoriai kasdien sandėliuose pluša tam, kad nuo iššvaistymo išsaugotų kuo daugiau maisto, kad ne tik padėtų stokojantiems, bet ir leistų atsikvėpti žemei, kurios resursų dėka kasdien maitinamės. Todėl muzikos dėka, „Lietuvos“ choristai tarsi įkūnija prasmę, dėl ko verta kasdien prisidėti “, – sako „Maisto banko“ vadovas.

Jį papildo ir video idėjos autorė, neseniai prie „Lietuvos“ komandos prisijungusi režisierė Giedrė Kriaučionytė-Vosylienė primindama, kad stipresni mes tampame kartu.

„Dažnai pamirštame, kokia ilga buvo Lietuvos kelionė iki Nepriklausomybės, dėl kurios šiandien galime džiaugtis ne tik laisve, bet ir socialiai atsakinga visuomene, kuriai svarbi savanorystė, bendruomeniškumas. Lygiai kaip pamirštame, kiek darbo reikalauja šilta sriuba ant mūsų kasdienio stalo. Todėl režisuojant šį video sveikinimą, simboliškai atsigręžiau į lietuvio tautinį identitetą, jam būdingą darbštumą ir bendruomenės ritmo dinamiką. Pasirinkome mitologinį kūrinį iš ansamblio baltiškos misterijos „Dievai ir žmonės“. Žemyna yra senos kilmės lietuvių ir prūsų žemės deivė, visko kas gyva motina, mūsų globėja. Džiaugiuosi, kad filmavimo procesas buvo ne tik smagus, mums visiems neįprastas, bet ir naudingas – choristai supakavo nemažą kiekį maisto davinių. Jie su didžiule motyvacija vienam vakarui tapo savanoriais”, – atskleidžia G. Kriaučionytė-Vosylienė.



Ansamblis „Lietuva” ir „Maisto bankas” sveikina su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, video sveikinimą kviečiame žiūrėti čia –


Daugiau informacijos:

Miglė Petronytė,
„Maisto banko“ atstovė
tel. 8-672-19215

Greta Švedkauskė
Ansamblio „Lietuva“ atstovė
tel. 8-654-46508

šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/lietuvos-nepriklausomybes-atkurimo-dienos-proga-netiketa-maisto-banko-ir-ansamblio-lietuva-dovana/10094


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN