Tauragėje surengtas pėsčiųjų žygis „Žygiuoti – tai sportuoti“

Новости: Спорт , 2023-02-23 01:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Vasario 12 dieną Tauragėje surengtas pėsčiųjų žygis „Žygiuoti – tai sportuoti“, pritraukęs žygeivių iš skirtingų Lietuvos miestų. Pėsčiųjų žygis – šių metų Lietuvos kultūros sostinės programos dalis, todėl jo metu dalyviai galėjo iš arčiau susipažinti su miestu, kultūriniais objektais, įsitikinti, kad Tauragės istorija ir raida – neatsiejama nuo kelio.

Prie renginio įgyvendinimo prisidėjo žygių organizavimo profesionalai „Trenkturas“. Iš viso į pėsčiųjų žygį užsiregistravo 2100 žmonių, renginio dieną atvyko daugiau nei 1500 žygeivių, iš kurių 620 tauragiškių. Pažinti Tauragę žygiuojant panoro ir svečiai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių bei kitų Lietuvos miestų. Vyriausiam žygio dalyviui – 82-eji metai, jauniausiam – 1-eri.

Žygeiviai galėjo pasirinkti du skirtingus maršrutus – 6 arba 14 kilometrų ilgio, taip pat norimą starto laiką bei galimybę žygiuoti su komanda.

Kiekviename maršrute kas tam tikrą atstumą buvo pastatyti informaciniai sveikatingumo stendai, kuriuose buvo pateikiami įvairūs su sveikata susiję patarimai.

Žygis prasidėjo ir baigėsi Tauragės pilies aikštėje, kur žygiuotojų laukė medaliai ir košė.

Daugiau informacijos apie Tauragė – Lietuvos kultūros sostinė renginių programą – www.taurage2023.lt


šalinis: https://www.taurage.lt/taurageje-surengtas-pesciuju-zygis-zygiuoti-tai-sportuoti/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN