Šventinis šurmulys apjuosė Mažeikius – atidarytas Kalėdinis miestelis

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Mažeikiai – miestas, geležinkelio padalytas į dvi dalis: senamiestį ir mikrorajoną. Šiemet jas ir vėl sujungė kalėdinis šurmulys. Prieš porą savaičių stebint tūkstantinei miniai rajono gyventojų ir svečių įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė, gruodžio 15-ąją senamiestyje atidarytas Kalėdų miestelis: keleiviniu traukiniu atvyko Kalėdų Senelis, geležinkelio stotyje duris atvėrė jo rezidencija, prasidėjo mugė, koncertavo grupė „Biplan“.

Į Kalėdų miestelį, kaip ir praėjusiais metais, atkeliavo šventinis traukinukas. Visą teritoriją nušvietė tūkstančiai žėrinčių lempučių – girliandų. Išskirtinėje Mažeikių vietoje – geležinkelio stotyje – vaikus susitikti, pabendrauti kviečia Kalėdų Senelis.

Šį savaitgalį, gruodžio 15–18 d., vykstančioje Kalėdų mugėje įsikūrė per pusšimtis prekeivių, bendruomenių, organizacijų – didelis dovanų pasirinkimas, rajono bendruomenių pagaminti patiekalai, vietos meno kolektyvų ir atlikėjų koncertinė programa.

Nuo mikrorajone stovinčios Kalėdų eglės iki senamiestyje šurmuliuojančio Kalėdų miestelio vingiuoja kalėdinis pėsčiųjų takas ir specialus nemokamas kalėdinio autobuso šventinis maršrutas nuo Mažeikių kultūros centro iki autobusų stoties. Autobusas kursuoja kas valandą.

Pėstieji gali keliauti per žėrintį pėsčiųjų viaduką virš geležinkelio. Praėjusiais metais pėsčiųjų viaduko erdvėje buvo eksponuota jaunųjų dailininkų piešinių galerija – 100 vaikų darbų. Šiemet šią erdvę papuošė kalėdinės dekoracijos ir vietos tautodailininkės pagaminti rišti kabantys sodai.

Atidarymo šventėje nuskambėjo grupės „Biplan“ koncertas – AB „ORLEN Lietuva“ dovana Mažeikiams.

Kalėdų mugei senamiestyje pasibaigus, šventinės dekoracijos jos teritorijoje, taip pat ir visame mieste išliks iki sausio 10 d.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos
Ryšių su visuomene skyrius

Mažeikių rajono savivaldybės ir Mažeikių kultūros centro nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN