Viekšnių miesto bibliotekoje paminėta Pasaulinė gyvūnų diena

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

VIEKŠNIŲ MIESTO BIBLIOTEKOJE PAMINĖTA PASAULINĖ GYVŪNŲ DIENA

Spalio 4 d. Mažeikių rajono viešosios bibliotekos Viekšnių miesto bibliotekos kiemelyje vyko popietė, skirta Pasaulinei gyvūnų dienai paminėti. Renginyje dalyvavo Viekšnių maltiečių vaikų dienos centro lankytojai. Renginio tikslas – visiems drauge minint šią dieną, paskatinti žmones labiau pasirūpinti augintinių gerove, ginti gyvūnų teises, atkreipti dėmesį į opias augintinių problemas.
Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus – gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnėliams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant daugiau džiaugsmo ir prasmės. Lietuvoje Pasaulinė gyvūnų diena pradėta minėti nuo 2000 metų.
Renginio metu vaikams buvo papasakota šios dienos atsiradimo istorija, pristatytos penkios gyvūnų gerovės teisės. Dienos centro ugdytiniai su dideliu užsidegimu minė mįsles apie gyvūnus, atsakinėjo į klausimus, stebėjo augintinių talentų šou, fotografavosi. Ypač didelį ir neišdildomą įspūdį visiems paliko bibliotekos kiemelyje pasirodę žirgai.
Tikimės, kad Pasaulinė gyvūnų diena įkvėps mus būti geresniais gyvūnams ne tik šią vieną dieną, bet ir visus metus. Vaikai pažadėjo atsakingai rūpintis tais, kurie patys savimi pasirūpinti negali. Visi turime dėti pastangų, kad užtikrintume geresnį pasaulį gyvūnams, mūsų augintiniams. Tik mylėdamas gamtą, vertindamas gyvybę, žmogus tampa tikru žmogumi.



Rasa Vilkaitė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto filialo bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN