Viekšnių gimnazijoje atidaryta nauja sporto salė (Mažeikių r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Rugsėjo 23 d., Viekšnių gimnazijoje oficialiai atidaryta naujoji daugiau kaip 1 tūkst. kv. m ploto sporto salė. Joje vienu metu galės sportuoti apie 50 moksleivių. Šiuolaikiška, moderni sporto infrastruktūra leis mokiniams ugdyti sveikatą stiprinančias nuostatas ir gebėjimus bei diegti sistemingus fizinio aktyvumo įpročius. Daugiau galimybių sportuoti turės ir Viekšnių bei apylinkių gyventojai.

Gimnazijos ir Viekšnių miesto bendruomenes sveikino Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininko pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Šiurys, Seimo nariai, kiti svečiai. Surengtos draugiškos Seimo ir Viekšnių bendruomenės krepšinio komandų rungtynės.

Sporto salė pastatyta įgyvendinus projektą „Mažeikių r. Viekšnių gimnazijos Viekšniuose, J. Basanavičiaus g. 1, sporto salės statyba“. Bendra projekto vertė – 1 300 830,23 Eur, 791 tūkst. skirta iš 2019–2021 m. Valstybės investicijų programos, likę 509 830,23 Eur – savivaldybės biudžeto lėšos. Rangos darbus atliko UAB „Aukstata“.

Salė prijungta prie esamo gimnazijos pastato vakarinės pusės. Joje įrengtos tarptautinius standartus atitinkančios aikštelės: 1 krepšinio, 2 tinklinio ir 6 badmintono, pakeliami krepšinio stovai, 300 vietų tribūnos, dalis jų – teleskopinės, kad būtų galima salę pritaikyti žaisti neprofesionalųjį futbolą. Užtemdyti langai, sumontuotas apšvietimas, šildymas, vėdinimo sistema. Berniukai ir mergaitės galės persirengti atskiruose persirengimo kambariuose. Inventoriui skirta pagalbinė patalpa. Salė pritaikyta žmonėms su negalia. Ja galės naudotis ne tik moksleiviai, bet ir miesto bendruomenė, kiti rajono gyventojai.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/viek%C5%A1ni%C5%B3-gimnazijoje-atidaryta-nauja-sporto-sal%C4%97/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN