Kelmėje darbą pradėjo X akmentašių kūrybinė stovykla

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Lietuvos akmentašių patriarcho Juozo Liaudanskio darbai Kelmės mieste, miesto kapinaitėse, liudija apie jį patį, domina unikalumu, išskirtinumu ir skleidžia šilumą. 2004 m., minint liaudies meistro, akmentašio Juozo Liaudanskio 100-ąsias gimimo metines, Kelmėje buvo surengta pirmoji kūrybinė akmentašių stovykla. Šiuo metu Kelmę puošia 44 devyniose kūrybinėse stovyklose sukurtos akmens skulptūros. Kelmėje Juozo Liaudanskio pradėta ir jo mokinių tęsiama akmentašystės tradicija įtraukta į Nematerialaus kultūros paveldo sąvadą.

Šiais metais darbą pradėjo X akmentašių kūrybinė stovykla. Joje darbuosis šiauliškis skulptorius Kazys Bimba, Šiaulių r. (Ginkūnuose) gyvenantis skulptorius Jonas Vaicekauskas, Klaipėdoje gyvenantis skulptorius Jonas Virbauskas ir kelmiškis meno kūrėjas, akmentašys Valdas Bandza.

Palinkėti gero oro ir kūrybingo darbo į kūrybinės stovyklos atidarymą atvyko Kelmės rajono savivaldybės vicemeras Egidijus Ūksas, Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Justina Zaleckienė ir jos pavaduotoja Sonata Venckienė, savivaldybės vyriausiasis architektas Vitalijus Kupreščenko, Kelmės miesto seniūnas Romas Atkočaitis, Kelmės kultūros centro direktorius Arnas Arlauskas ir Etninės kultūros ir tradicinių amatų skyriaus vedėja Nomeda Bandzienė.

Tradiciškai skulptoriams iškalus akmenyje akmentašių patriarcho Juozo Liaudanskio inicialus, stovykla pradeda savo darbą. Liaudies patarlė sako: „Akmens nemėtyk, šuniui neužpuolus, žmogaus negirk, jo darbų nepažinęs“. O mes visi lauksime dar keturių naujų skulptūrų.


Informaciją parengė ir fotografavo Rita Ščiglinskienė
šaltinis: https://www.kelme.lt/kelmeje-darba-pradejo-x-akmentasiu-kurybine-stovykla/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN