Įspūdingas sportinis - pažintinis žygis! (Akmenės r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

2022 metų birželio 21-22 dienomis septyniolika Akmenės rajono sporto centro stalo teniso skyriaus ir neformalaus vaikų švietimo programos „Žaiskime stalo tenisą“ jaunųjų stalo tenisininkų kartu su mokytojais Loreta Aveliene ir Lorenu Vismantu išvyko į pažintinį–sportinį žygį po Žemaitijos nacionalinį parką.

Šis žygis buvo dalinai finansuojamas Akmenės rajono savivaldybės programos projekto „Paskatinkime Akmenės rajono stalo tenisininkus“ lėšomis.

Savo kelionę pradėjome 9 valandą ryto nuo Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos ir Akmenės krašto muziejaus. Pirmasis lankytinas objektas – Žemaitijos nacionalinio parko turistų informacijos centras Plateliuose, kuriame gidė žemaičių kalba supažindino vaikus su Platelių ežero atsiradimo legenda, jo salomis, istorija, gyvūnija. Sekantis lankytinas objektas – Platelių dvaro sodyba su etnografinio muziejaus eksponatais, iš kurių originalumu išsiskyrė užgavėnių kaukės. Užlipome į 15 aukščio Siberijos apžvalgos bokštą, iš kurio matyti Platelių ir Beržono ežerai bei Siberijos pelkė.

Apie 15 val. atvykstame į stovyklavietę „Banga“, esančią šalia Paltelių ežero. Pasistatėme 10 palapinių, įsikūrėme, žaidėme su kamuoliu, maudėmės. Vakarienei valgėme ant laužo keptus šašlykus.

Antrąją dieną padarę rytinę mankštą ir papusryčiavę pėsčiomis iškeliavome susipažinti su šaltojo karo ekspozicija, kuri randasi 3 km nuo stovyklavietės. Po pietų įveikėme 2,3 km Paplatelės kalvotą pėsčiųjų taką, pažaidėme kvadratą, kitus žaidimus, pasimaudėme. Vėlai vakare pilni įspūdžių ir įdegę saulėje sugrįžome į namus.

Dėkojame tėveliams už pasitikėjimą, o vaikams už atsakingą elgesį.

Dėkojame Akmenės rajono sporto centrui už bendradarbiavimą.

Akmenės rajono stalo teniso klubo „Mažoji raketė“ pirmininkė Loreta Avelienė


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/ispudingas-sportinis-pazintinis-zygis/4427


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN