Telšių kultūros centro kolektyvų išvyka į Lietuvos vakarų krašto Dainų šventę

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Birželio 11-12 dienomis, Klaipėdoje, Vasaros estradoje, vyko Lietuvos vakarų krašto Dainų šventė, skirta Mažosios Lietuvos lietuvių dainų švenčių 95-mečiui ir kompozitoriaus Stasio Šimkaus 135-osioms gimimo metinėms paminėti.

Skambioje, kūrybinių emocijų ir puikios nuotaikos kupinoje šventėje dalyvavo keturi Telšių kultūros centro kolektyvai: mišrus „Žemaičiai“ ir „Bočiai“ choras (vad. G. Vaitkaitis), politinių kalinių ir tremtinių choras „Tremties aidai“ (vad. M. Ulkštinaitė), pagyvenusių žmonių šokių kolektyvas „Džiugas“ (vad. J. Reinienė), šokių studijos „Masčiukai“ merginų grupė (vad. R. Laurinavičienė).

Šiais metais į šventę atvyko daugiau nei 4 000 chorų dainininkų, daugiau nei 500 įvairių ansamblių muzikantų ir beveik 1 500 šokėjų iš visos Lietuvos. Sekmadienio popietę dainų šventės dalyviai rikiavosi eisenai Klaipėdos miesto gatvėmis – kartu ėjo ir Telšių kultūros centro kolektyvų nariai. Kolona judėjo į Vasaros estradą, kurioje nuo 17 valandos prasidėjo šventės koncertas.

Lietuvos Vakarų krašto dainų šventės tikslas – per lietuvišką dainą ugdyti jaunąją kartą gėriui ir grožiui, skiepyti meilę ir pagarbą Lietuvai, jos žmonėms, istorijai, kultūrai. Galime tik pasidžiaugti, jog Telšių kultūros centro kolektyvai noriai bei aktyviai jungiasi prie tokių švenčių ir dalinasi savo gebėjimais su kitais.


Telšių kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN