Vairuotojai vis dar tinkamai neįvertina pavojaus, kurį sukelia mobiliųjų telefonų naudojimas esant prie vairo

Новости: Закон , 2022-01-25 16:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Pareigūnai pastebi, kad nemaža dalis vairuotojų vairuodami kalba telefonu arba juo naudojasi - skaito žinutes, naršo internete, todėl visas dėmesys būna skirtas ne keliui ir vairavimui, o telefonui. Tokius pažeidimus galima pamatyti kasdien, tačiau daugybė vairuotojų nesuvokia, kad tai yra draudžiama ir gali tapti skaudžia eismo įvykių priežastimi.

Kalbėtis telefonu vairuojant leidžiama tik vienu būdu – naudojant laisvų rankų įrangą.
Praėjusią savaitę, sausio 17-21 dienomis, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, skirtą užkardyti neteisėtam mobiliojo ryšio priemonių naudojimui vairuojant.

Priemonės metu pareigūnai užfiksavo 63 vairuotojus, kurie vairuojant transporto priemones naudojosi mobiliaisiais telefonais. Daugiausia pažeidimų užfiksuota Šilutėje – 38, Tauragėje – 15, Šilalėje – 10.

Pažeidėjams gresia baudos nuo 60 iki 90 eurų. Pakartotinai pažeidus taisykles gresia netekti vairuotojo pažymėjimo nuo 1 iki 3 mėnesių.

Raginame vairuoti atsakingai ir primename, kad policijos pareigūnai imsis visų įmanomų priemonių eismo saugumui užtikrinti.




Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN