Už įsirengtus nuotekų valymo įrenginius – kompensacijos

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikių rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) gyventojams kompensuoja dalį išlaidų už naujus ir daug saugesnius, aplinką tausojančius nuotekų valymo įrenginius. Praėjusių metų pabaigoje tokios paramos sulaukė 31 šeima – iš savivaldybės biudžeto buvo skirta kone 30 tūkst. eurų. Dėl šiųmetės kompensavimo tvarkos spręs Savivaldybės taryba sausio pabaigoje vyksiančiame posėdyje.

2021-aisiais Savivaldybės tarybai patvirtinus Individualių nuotekų valymo įrenginių arba nuotekų kaupimo rezervuarų įsigijimo dalinio kompensavimo tvarkos aprašą, rajono gyventojams savivaldybės biudžeto lėšomis buvo kompensuojama 50 procentų nuotekų valymo įrenginio kainos, ta­čiau kom­pen­suo­ja­ma su­ma ne­galėjo vir­šy­ti 1 250 eurų. Kom­pen­sa­ci­ja buvo ski­ria­ma tik bui­ty­je su­si­da­ran­čių nuo­tekų tvar­ky­mui ir tik tiems gy­ven­to­jams, ku­rie sa­vo gy­venamąją vietą buvo dek­la­ravę Mažeikių rajono sa­vi­val­dybė­je. Taip pat būtinos sąlygos – turėjo būti registruotas gyvenamasis namas ir nebuvo techninės galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų.

Gyventojai, ne anksčiau nei prieš 36 mėnesius įsirengę ar planavę įsirengti nuotekų valymo įrenginius ir norėję gauti kompensacijas, paraiškas teikti galėjo iki 2021 m. gegužės 1 d. Sulaukta per 250 paraiškų, kone pusė šimto iš jų neatitiko reikalavimų.

Vertinant pateiktas paraiškas prioritetas skirtas daugiavaikėms šeimoms, socialinę paramą gaunantiems ir neįgaliems asmenims. 2021 m. pateikusieji paraiškas, tačiau negavusieji kompensacijos, įrašyti į rezervinį sąrašą.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis:https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/u%C5%BE-%C4%AFsirengtus-nuotek%C5%B3-valymo-%C4%AFrenginius-kompensacijos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN