Klaipėdoje baigtas dar vienas tyrimas dėl galimo narkotikų platinimo – pas įtariamuosius rasta kokaino ir kitų draudžiamų medžiagų (Video)

Новости: Закон , 2022-01-14 20:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo.

2021 m. birželio mėn. uostamiesčio teisėsaugininkai Klaipėdoje, Birutės g., sulaikė 42 m. Klaipėdos rajono gyventoją. Vienoje iš akcinių bendrovių dirbančio, anksčiau už turto sunaikinimą ar sugadinimą, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą arba realizavimą teisto, vyriškio apžiūros metu rasta narkotinės medžiagos – kokaino.

Tęsdami tyrimo veiksmus KPONTV pareigūnai kitą dieną, Klaipėdoje, Naujojo Uosto g., sulaikė narkotines medžiagas įtariama platinusį, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbantį, anksčiau už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą teistą, 45 m. klaipėdietį.
Kartu su pastaruoju sulaikytas ir anksčiau neteistas, akcinėje bendrovėje dirbantis, 40 m. Klaipėdos miesto gyventojas, pas kurį asmens kratos metu policijos pareigūnai rado kokaino.
Kratų 45 m. vyriškio automobilyje, gyvenamojoje vietoje bei garaže metu rasta kokaino, tablečių su psichotropinėmis medžiagomis – MDMA ir klonazepamu bei elektroninės svarstyklės su kokaino pėdsakais.

Minėtas 45 m. klaipėdietis įtariamas narkotinių medžiagų platinimu, kiti du asmenys – kvaišalų įgijimu ir laikymu. Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Dviem įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. 45 m. įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams, kuri vėliau pakeista į rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į 45 m. įtariamajam priklausančias pinigines lėšas – daugiau nei 2 500 eurų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Video medžiaga:



Lietuvos policijos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN