Gyventojus nuo geležinkelio eismo keliamo triukšmo saugos sienelė

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikiuose baigta įrengti triukšmą slopinanti sienelė, kuri apsaugos gyventojus nuo geležinkelio eismo keliamo triukšmo, sukurs tylesnę aplinką ir užtikrins saugesnę geležinkelių infrastruktūrą mieste. Projektą kartu su Mažeikių rajono savivaldybe (toliau – Savivaldybė) įgyvendino Lietuvos viešosios geležinkelių infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra“.

Centrinėje miesto dalyje, ties Stoties, Židikų, Sandėlių ir Geležinkelio gatvėmis, pastatyta 2 345 m ilgio sienelė, jos aukštis svyruoja nuo 3,5 iki 4,5 m. Taip pat įrengtas 330 m ilgio ir 2,5 m aukščio triukšmą slopinantis pylimas. Naujoji infrastruktūra sumažina geležinkelio eismo skleidžiamą triukšmą 52 gyvenamiesiems namams ir namų aplinkoms iki higienos normų nustatytų ribinių verčių. Akustinio komforto sąlygos pagerintos kur kas didesniam skaičiui gyvenamųjų ir visuomeninės paskirties pastatų.

Į sienelės statybą investuota daugiau nei 2,54 mln. Eur, iš jų beveik 2,1 mln. Eur skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, Savivaldybė prisidėjo daugiau kaip 217 tūkst. Eur. Likusią sumą skyrė „LTG Infra“. Projekto rangos darbus atliko bendrovė „Leonhard Weiss Lietuva“.


Parengė Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis:https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/gyventojus-nuo-gele%C5%BEinkelio-eismo-keliamo-triuk%C5%A1mo-saugos-sienel%C4%97/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN