Pareigūnai tikrino vairuotojų ir dviratininkų blaivumą

Новости: Закон , 2022-01-05 16:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2022 m. sausio 1-4 d. visuose Tauragės apskrities keliuose buvo vykdoma sustiprinta vairuotojų ir dviratininkų neblaivumo kontrolė.

Priemonės metu nustatyti 2 neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatytas ne didesnis nei 1,5 promilės girtumas. Dar 2 vairuotojams buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 2811 str.

Vienas iš jų 2022 m. sausio 1 d. apie 3.30 val. Šilutės rajone, Ulozų kaime, būdamas neblaivus ir vairuodamas automobilį įvažiavo į laukus ir sugadino elektrinio piemens tvorą. 21-erių vairuotojas bandė pasišalinti iš eismo įvykio vietos, tačiau nesėkmingai. Sulaikytam vairuotojui nustatytas 1,68 prom. girtumas. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kitas neblaivus vairuotojas prie vairo sučiuptas 2021 m. sausio 4 d. apie 17.00 val. Šilutėje, Švėkšnos miestelyje. 29-erių „Opel Astra“ vairuotojas į alkotesterį pripūtė 4,17 promiles. Tai didžiausias priemonės metu nustatytas girtumo laipsnis vairuotojui.

Abu vairuotojai neteks teisės vairuoti transporto priemonių, taip pat jiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Pareigūnams įkliuvo ir 3 nuo alkoholio apsvaigę dviratininkai. Vienam iš jų nustatytas 2,69 prom. girtumas. Kitas Pagėgių sav., Būbliškės k., pareigūnų sutiktas akivaizdžiai neblaivus dviratininkas vengė pasitikrinti savo girtumą. Vairuotojas svirduliavo, nedėvėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, dviračio priekyje nešvietė baltos, o gale raudonos šviesos žibintai. Išvengiant skaudžių pasekmių, dviratininko kelionė buvo nutraukta.

Per 2021 m. Tauragės apskrityje užregistruoti 138 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 8 žmonės, 154 buvo sužeisti. 7 eismo įvykiai įvyko dėl neblaivių vairuotojų kaltės.

Norime paskatinti žmones būti atsakingais eismo dalyviais, todėl raginame gyventojus nesėsti už automobilio vairo, esant neblaiviems ir neleisti to daryti kitiems asmenims. Taip pat turint įtarimų, kad transporto priemonę vairuoja galimai neblaivus asmuo, apie tai nedelsiant praneškite policijos pareigūnams.


Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė
Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN