Uostamiestyje baigtas dar vienas tyrimas dėl narkotikų platinimo labai dideliais kiekiais (Video)

Новости: Закон , 2021-12-22 20:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie kvaišalus įtariama platinusį 28 m. Klaipėdos miesto gyventoją. Vienoje iš bendrovių dirbantis vyriškis teisėsaugai žinomas – 2021 m. pradžioje jis buvo įtariamas nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.

2021 m. birželio mėn. KPONTV pareigūnai, atlikdami tyrimo veiksmus, Klaipėdoje, Kaštonų g., šio vyro naudojamame garaže rado apie 800 g grynos narkotinės medžiagos – kokaino (bendra masė viršijo vieną kilogramą), kurio kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 140 000 eurų.

Tęsdami operaciją policijos pareigūnai tą pačią dieną Klaipėdoje, H. Manto g., minėtą asmenį sulaikė. Atliktų kratų metu vyriškio naudojamame garaže ir gyvenamojoje vietoje taip pat rastos kanapės, kokainas, psichotropinės medžiagos, dopingo medžiagos, elektroninės svarstyklės bei narkotinių medžiagų pakavimui galimai skirta įranga – slėgimo staklės ir vakuumavimo aparatas.
Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į užstatą, intensyvią priežiūrą bei dokumentų paėmimą.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamajam priklausančius du brangius (bendrai vertinamus daugiau nei 55 000 eurų) automobilius.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN