Graži sodyba – Pajūrio miestelio puošmena

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, apžiūrėjęs ir pasidžiaugęs gražia sodybos aplinka ir išskirtine jos vieta, įteikė gėles ir padėką už gražiai tvarkomą sodybą Valerijai ir Zigmui Pudžemiams.

Šalia bažnyčios ir parduotuvės gyvenančių V. ir Z. Pudžemių sodybą pastebi ne tik pajūriškiai. Praeivio akį traukia ant upelio šlaito sukurta grožio oazė: tarp gėlynų, alpinariumų, akmenų kompozicijų gaiva trykšta du fontanėliai. Kaip sakė Zigmas, ne iš karto pavyko sukonstruoti fontanus ir nureguliuoti vandens srovę taip kaip norėjosi. Teko kantriai perdirbti vėl ir vėl, kol fontano čiurkšlė pakluso šeimininkų norams. Mėgstamas sodybos gražinimo elementas – akmenys. Jų parsivežė visą sunkvežimį ir visus kūrybingai pritaikė.

Gėlių sodinimas ir priežiūra – Valerijos aistra ir rūpestis. Gėles ji renkasi ne tik gražias ir spalvingas, bet ir kvapnias, kad atsisėdusį viename ar kitame poilsio kampelyje jos džiugintų ne tik grožiu, bet ir aromatu.

Pudžemis gyrė savo žmonos kruopštumą ir darbštumą, sakydamas, kad ši net lapui neleidžia ant žemės nukristi, tuoj bėga surinkti, nugrėbti. Pasipiktinimą sodybos šeimininkui kelia dar atsirandantys netvarkingi žmonės, kurie išėję iš parduotuvės ir išsilupę ledą ar saldainį, popierėlį paleidžia skristi pavėjui.

Įstabų grožį kuriančių sutuoktinių širdį paglosto pro šalį einančių žmonių pagyros jų sukurtos sodybos aplinkai.


Mero patarėja Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/2021/11/grazi-sodyba-pajurio-miestelio-puosmena/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN