Projektas „Žavūs, stiprūs, vikrūs – TAI MES“

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono paramos šeimai centras vykdė tęstinį projektą, finansuojamą Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2021 metų lėšomis. Projekto tikslinė grupė – Akmenės rajono globėjų (rūpintojų) šeimose augantys 10–17 metų globojami (rūpinami) vaikai.

Projektinė veikla buvo vykdoma stovyklos principu. Vaikai 5 dienas praleido „Draugų stovykloje“, kur buvo skatinami būti fiziškai aktyvūs, įsitraukė į įvairias sportines veiklas, bendravo tarpusavyje, gerino komandinio bendradarbiavimo įgūdžius bei didesnę savo dienos dalį praleido gryname ore. Globojami (rūpinami) vaikai turėjo galimybę įgyti teigiamas fizinio aktyvumo patirtis jaunystėje, kurios, tikimės, padės sukurti pagrindus sveikam ir produktyviam gyvenimui ateityje.

Akmenės rajone gyvenantys globėjai (rūpintojai), vaikams išvykus į stovyklą, gavo „atokvėpį“ (trumpą poilsį), kurio metu galėjo skirti laiko sau, atstatyti savo vidinius resursus, dėl ko mažėjo pervargimo, perdegimo sindromo galimybė (emocinių, protinių ir fizinių jėgų išsekimas, kylantis dėl ilgalaikės priežiūros).

Taip pat prasidėjus rudeniui globėjų (rūpintojų) šeimose gyvenančių vaikų fizinis aktyvumas buvo didinamas dalyvaujant jėgos treniruotėse sporto salėje. Vaikai turėjo 8 užsiėmimus, kurių metu išbandė įvairią sportinę įrangą ir treniruoklius bei atliekant veiklą gavo individualias trenerio konsultacijas.

Projekto dalyviai ir jų šeimos nuoširdžiai džiaugiasi suteikta galimybe dalyvauti organizuojamose projekto veiklose. Globos centro specialistai dėkoja „Draugų“ stovyklos vadovams ir sporto klubui „PartinisGym“ už bendradarbiavimą.



Akmenės rajono paramos šeimai cento Globos centro tarnybos atestuotas asmuo Aurelija Lukė ir socialinių paslaugų įstaigos psichologė Vilma Suodienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/projektas-zavus-stiprus-vikrus-tai-mes/3521


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN