Akmenės seniūnija ruošiasi parko įrengimui

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės bendruomenė 2017 m. inicijavo ir pradėjo diskusiją, kaip būtų galima įprasminti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį Akmenės seniūnijoje. Įprasminti taip, kad šis atminimas liktų ir ateities kartoms. Buvo išgrynintos 2 idėjos: „Išminčių stalo“ ir „Šimtmečio parko“.

Šį kartą plačiau apie „Šimtmečio parką“. Nuo 2017 metų imtasi paruošiamųjų darbų. Galimam parkui sodinti pasirinktas apaugęs piktžolėmis ir krūmais žemės sklypas tarp Puškino g.-Laižuvos g. ir Akmenupio, esantis netoli nuo Stadiono gatvės daugiabučių namų kvartalo. Parengtas parko apsodinimo projektas, informacija pasidalinta „Akmenės kraštietyje“, kreiptasi į Savivaldybės administraciją dėl sklypo suformavimo.

Parko vizualizaciją ir apsodinimo projektą parengė „Lietuvai pagražinti draugijos“ Akmenės skyriaus pirmininkas Vladas Beniušis. Rengiant projektą bendradarbiavo architektas Gediminas Tušas, topografinę medžiagą parengė Raimondas Sketrys. Atliekant žemės sklypo paruošimo darbus darbavosi R. Kraujučio įmonė „Aras“, UAB „Akmeresta“, UAB „Vaidva“, Akmenės seniūnija, ūkininkai Algimantas Žilius, Jonas Viršila, Darius Dobrikas.

Siekiama, kad parko sodinimas būtų pradėtas dar šiais metais. Taip būtų įprasminta svarbi data mūsų valstybei, sutvarkyta viešoji vieta šalia daugiabučių namų kvartalo ir puošianti Akmenės miestą.



Akmenės seniūnė Laura Ulmienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/akmenes-seniunija-ruosiasi-parko-irengimui/3509


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN