Plungėje jau 17-ą kartą gaus orkestrai

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

Liepos 30 – rugpjūčio 1 dienomis Plungės kultūros centras kviečia visus į jau XVII respublikinį pučiamųjų orkestrų festivalį. Gilias ir išskirtines tradicijas turintis festivalis šiemet sukvies geriausius šalies profesionaliuosius bei jaunimo pučiamuosius orkestrus.

Festivalio atidarymo renginiuose gėrėsimės Plungės simfoninio orkestro ir solistų koncertu, istorinių šokių studijos „Il ballo della luna“ pasirodymu bei įspūdingu ugnies ir muzikos spektakliu „Aš galiu“.

Antrąją XVII pučiamųjų orkestrų festivalio dieną Plungę drebins jaunimo orkestrai iš Plungės, Platelių, Panevėžio rajono, Mažeikių rajono Sedos ir ugningi profesionalūs kolektyvai. Organizatoriai džiaugiasi, kad šventę puoš Kauno miesto pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“, Panevėžio miesto pučiamųjų orkestras „Garsas“, Šiaulių miesto pučiamųjų orkestras ir Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Į mažą muzikos spektaklį visus pakvies ir pučiamųjų instrumentų ansamblis „Brass Bravo“ , bei garsūs operos solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas. Su pučiamųjų orkestrais koncertuos garsi džiazo atlikėja Rasa Serra, Vita Merkelytė, Juozas Jonušas, šokėjų grupės.

Antrąją festivalio dieną vainikuos visų orkestrų atliekamas, specialiai festivaliui sukurtas „Plungės maršas“.

Festivalio metu vyks ir originalus muzikos ir teatro projektas „Parko muzika“, kuris savo atmosfera, instaliacijomis, vaidybinėmis situacijomis, gyvomis skulptūromis, orkestrų muzika nukels mus į tuos laikus, kai Plungėje gyveno kunigaikščiai Oginskiai, o po parką muzikuodamas vaikščiojo garsusis Lietuvos kompozitorius ir dailininkas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis.

Trečioji diena skirta bendrystei, bendruomenės ramiam poilsiui ir susitikimams, todėl orkestrų muzika, kartu su kitų Plungės kultūros centro kolektyvų koncertais įsilies į bendruomenių pikniką.
XVII Plungės kultūros centro organizuojamas pučiamųjų orkestrų festivalis yra gilias muzikines Plungės tradicijas tęsiantis projektas, kuriantis regionų kultūrinį išskirtinumą bei suteikiantis savitumo. Orkestrų festivalis reikšmingas, kaip dainų šventės tradicijos tęsėjas ir yra prioritetinis visos šalies mėgėjų meno renginys.

Projekto veiklas iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Plungės rajono savivaldybė.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN