Tarptautinės operacijos metu išaiškintos organizuotos nusikalstamos grupės nariai kaltinami narkotikų kontrabanda ir pasikėsinimu nužudyti (Video)

Новости: Закон , 2019-08-02 20:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai, bendradarbiaudami su kitomis šalies ir užsienio teisėsaugos institucijomis, baigė ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos nusikalstamos grupės (ONG) padarytų nusikaltimų.
Tyrimą dėl ONG veiklos inicijavo Klaipėdos apskrities VPK KPONTV. Tarptautinėje operacijoje dalyvavo Lietuvos, Vokietijos bei Lenkijos teisėsaugininkai.
Tyrėjai nustatė, kad organizuotos grupės nariai per Vokietijos, Lenkijos bei Lietuvos valstybių sienas labai dideliais kiekiais į Lietuvos Respubliką gabeno narkotinę medžiagą – kanapes ir jas platino.
Kaltinamieji neteisėtai disponavo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogmenimis. Policijos pareigūnai gavo duomenų, kad ONG nariai ketino nušauti Šiauliuose gyvenantį, taip pat su organizuotu nusikalstamumu ir su neteisėta narkotikų apyvarta siejamą asmenį.
2018 m. gegužės pradžioje Kalvarijos pasienio kontrolės punkte teisėsaugininkai sulaikė iš Vokietijos keleiviniu autobusu sugrįžusį, anksčiau ne kartą už vagystes, smurtą ir kt. nusikaltimus teistą 1971 m. gimusį plungiškį. Jo bagaže aptikti 8 paketai su 15 kg. narkotinės medžiagos – kanapių.
Tuo pat metu Prienų rajone ir Plungėje buvo sulaikyti kurjerio laukę septynis kartus teistas nusikalstamos grupės lyderis, gimęs 1982 m., ir dukart jau teistas jo bendrininkas. Kratų pas sulaikytuosius metu rastos narkotinės medžiagos, kastetas, 2 granatos, automatinio ginklo dėtuvė bei kt. Taip pat aptiktas Latvijoje pagrobtas automobilis.
Trys asmenys kaltinami narkotinių medžiagų kontrabanda ir neteisėtu disponavimu kvaišalais labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje. Grupuotės lyderiui inkriminuojamas disponavimas didelės vertės nusikalstamu būdu gautu turtu ir neteisėtas disponavimas didelės galios sprogstamąja medžiaga. Jam ir dar vienam gaujos nariui taip pat pareikšti kaltinimai dėl rengimosi nužudyti kitą žmogų dėl savanaudiškų paskatų.
Be to, dviejų asmenų atžvilgiu į atskiras bylas išskirti du ikiteisminiai tyrimai. Vienam įtariamajam inkriminuojamas neteisėtas disponavimas 3 granatomis ir šaudmenimis, kitas – įtariama, prisidėjo prie kvaišalų kontrabandos. Pastarajam paskelbta paieška ir išduotas Europos arešto orderis.
Įtariamas gaujos lyderis iki šiol suimtas, jo bendrininkams suėmimas pakeistas į švelnesnes kardomąsias priemones: užstatą, intensyvią priežiūrą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.
Asmuo už rengimasi padaryti nusikaltimą atsako pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atitinkamą baigtą nusikaltimą. Už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.
Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.
Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Video:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN