„K2 LT“ pirmąjį pusmetį uždirbo tris kartus didesnį pelną

El. pašto adresas: dovile@adverum.lt

AB „K2 LT“, valdanti „Lietuvos krematoriumą“, pirmąjį 2019 m. pusmetį uždirbo 222 tūkst. eurų grynojo pelno – 3,5 karto daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Tuo tarpu EBITDA padidėjo du kartus – nuo 153 tūkst. EUR iki 311 tūkst. EUR. Įmonės vadovo Bernardo Vilkelio teigimu, geresnius rezultatus lėmė suefektyvinta įmonės veikla ir padidėjęs kremacijų skaičius.

„Lietuvoje atliekamų kremavimų skaičius tendencingai auga, o ir „Lietuvos krematoriumui“ pavyko pritraukti didesnę rinkos dalį lyginant su praėjusiais metais, – sako „K2 LT“ vadovas Bernardas Vilkelis. – Pirmąjį šių metų pusmetį buvo atliki 2 383 kremavimai – 28,7 proc. daugiau nei praėjusių metų sausį–birželį. Nepaisant augančių skaičių, krematoriume veikiančios dvi linijos yra užimtos tik kiek daugiau nei pusę galimo darbo laiko, todėl „Lietuvos krematoriumas“ ir toliau sugebės suteikti paslaugas visiems norintiesiems.“

„K2 LT“ neketina apsiriboti tik krematoriumo veikla, įmonės strateginiuose planuose – investicijos ir plėtra Vilniaus bei Kauno regionuose. Įmonė taip pat yra įsteigusi dukterinę įmonę UAB „Rekviem LT“, veikiančią nacionalinės laidojimo paslaugų sistemos pagrindu ir teikiančią paslaugas visoje Lietuvoje.

2019 metų pirmąjį pusmetį įmonės pajamos siekė 702 tūkst. EUR, tai 1,4 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai, kai buvo surinkta 692 tūkst. eurų pajamų. Suefektyvinus įmonės veiklą ir transporto bei šarvojimo paslaugas pradėjus teikti per partnerius – laidojimo įmones, ženkliai sumažėjo sąnaudos, tačiau padidėjęs kremacijų skaičius padėjo išlaikyti panašų bendrų pajamų lygį.

„K2 LT“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Baltijos šalių biržų alternatyviojoje rinkoje „First North“.

Apie AB „K2 LT“:
Įmonių grupė AB „K2 LT“ valdo „Lietuvos krematoriumą“, teikiantį pagarbaus ritualinio kremavimo paslaugas, bei visoje Lietuvoje veikiančią laidojimo ceremonijų organizavimo sistemą „Rekviem“ (per dukterinę įmonę UAB „Rekviem LT“). „K2 LT“ veiklą pradėjo 2008 m., o 2011 m. Lietuvoje iškilo pirmasis ir vienintelis Lietuvoje „Lietuvos krematoriumas“, esantis Kėdainiuose. 2015 m. įmonių grupė tapo akcine bendrove ir įžengė į alternatyviąją akcijų rinką „First North“ bei tapo pirmąja Lietuvos bendrove, kurios akcijas į „First North“ įtraukia „Nasdaq Vilnius“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN