„Meno arka“ Europos jaunimo stovykloje Vokietijoje

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Liepos 14 – 20 dienomis Bocholte (Vokietijoje) vyko Europos jaunimo stovykla „Sounds of Bocholt“ (liet. „Bocholto garsai“), kurioje dalyvavo 14–17 metų jaunimas iš Olandijos, Belgijos, Prancūzijos, Lietuvos ir Vokietijos. Stovykla jau ne pirmus metus yra vykdoma pagal programą „ERASMUS + Youth in action”. Šiais metais stovyklos bendradarbiavimo partneris – Bocholto tekstilės muziejus (LWL Textilwerk Bocholt), todėl jaunimas turėjo įvairias galimybes susipažinti su Bocholto miesto garsais bei parengti miesto garsų koliažus su atitinkama kompiuterine programa. Kiekvienos šalies dalyviai jau atvykdami į stovyklą vežėsi ir atliktus namų darbus – įrašytus garsus iš savo miestų, kadangi jaunimo stovyklos vienas iš tikslų buvo plėsti jaunimo tarpkultūrinius, techninius ir kalbinius įgūdžius bei išgirsti kaip įvairiai gali skambėti Europa.

Į stovyklą iš Lietuvos vyko Naujosios Akmenės muzikos mokyklos neformali jaunimo grupė „Meno arka“ (Emilija Gudaitė, Ugnė Naglytė, Marija Pažarauskaitė, Julija Mačiūnaitė, Rūta Guginytė). Merginos šiais metais nuvykusios į Bocholtą pristatė Belgiją bei sukūrė nuotaikingą filmuką apie tai, ką akmeniškiai žino apie šią valstybę ir jos gyventojus, o pristatymo metu stovyklos dalyvius mokė belgiškų ir lietuviškų šokių. Kiekvienos dienos programai organizatoriai buvo puikiai pasiruošę, dalyviai apsilankė Bocholto savivaldybėje, kur juo visus pasveikino miesto meras Peter Nebelo. Tekstilės muziejuje daug informacijos suteikė puikūs gidai, karstynių parke „Kletterwald“ stovyklos dalyviai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas aukštyje. Muziejuje „Gasometer“ stovyklautojus kerėjo puiki nuotraukų paroda „Mounting calling“, o vandens pramogų parke „Bahia“ visų laukė atsipalaidavimas ir linksmybės. Dėkojame už puikią patirtį jaunimui.

Naujosios Akmenės muzikos mokyklos direktorė Irina Mikulevič


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/meno-arka-europos-jaunimo-stovykloje-vokietijoje/683


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN