Vaikydamasis „baltuosius arklius“, sužalojo du žmones ir nuniokojo turtą

Новости: Закон , 2019-06-13 16:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Kai krovinius tarptautiniais maršrutais gabenančios įmonės, kuri prisistato kaip lyderiaujanti transporto ir logistikos kompanija Europoje, darbuotojai vaikosi „baltuosius arklius“, natūraliai kyla klausimas – tai kokios būklės vairuotojai išvažiuoja į tolimuosius reisus ir kas tada laukia kelyje sutiktų eismo dalyvių?

Birželio 11-osios paryčiais Šiauliuose, P. Višinskio g., esančiame bendrabutyje, kuriame apsistoja iš Ukrainos ir Baltarusijos atvykę Lietuvos įmonėse įdarbini tolimųjų reisų vairuotojai, kilo sumaištis. Apie 5 val ryto budėtoja išgirdo triukšmą keliantį bildesį, tačiau niekaip negalėjo suprasti, iš kur jis sklinda. Vaikščiodama koridoriais, ji pamatė, kad trečiajame aukšte, kuris yra remontuojamas siautėja vyras – daužo langus, spardo duris… Vyras, pamatęs nustebusią moterį, pripuolė prie jos, sugriebė už plaukų ir moters kūną apipylė smūgiais. Užpuolikas buvo stipriai neblaivus, tad budėtojai pavyko ištrūkti ir ji nubėgo bendrabučio koridoriai šaukdamasi pagalbos. Pamačiusi atvertas vieno kambario duris jį įpuolė pas čia gyvenanti Ukrainos pilietį. Aršusis vyras taip pat įspruko į kambarį ir be jokios priežasties ėmė jį talžyti ir net peilį panaudojo prieš jį ir sužalojo smakrą.

Iškviesti policijos pareigūnai sulaikė neadekvačiai besielgusį ir siautėjusį vyrą. Tai buvo labai gerokai padauginęs alkoholio šiame bendrabutyje gyvenantis 31 metų Baltarusijos pilietis, dirbantis vienoje krovinius tarptautiniais maršrutais gabenančios įmonėje. Kadangi sulaikytojo sveikata kėlė daug klausimų, jis buvo nuvežtas į Psichiatrijos ligoninę. Rytojaus dieną medikai baltarusį perdavė Šiaulių miesto ir rajono policijos pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Vyras uždarytas į areštinę.

Nuo neblaivaus tolimųjų reisų vairuotojo yra nukentėjusi ir policijos bendruomenė. 2015 m. rugsėjo 4-osios naktį Radviliškyje tarnybos metu vilkiko buvo pražudyta Šiaulių apskrities policijos Radviliškio rajono komisariato patrulė. Ties V.Landsbergio-Žemkalnio ir Žalgirio gatvių sankryža pro šalį važiavęs vilkikas „Daf“ kliudė sustabdytų automobilių vairuotojų dokumentus tikrinančią pareigūnę ir nesustojęs nuvažiavo. Vilkiką Radviliškyje, Šiaulių gatvėje, apie 900 metrų nuo įvykio vietos, sustabdė kitas patrulių ekipažas. Atvykę medikai konstatavo pareigūnės mirtį. Vilkiko vairuotojui, 39-ių metų Pakruojo rajono gyventojui, alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas.

Pareigūnus suglumino išsiblaiviusio vilkiko vairuotojo žodžiai:

- Ne aš pirmas, ne aš paskutinis, - išlemeno jis, paprašytas paaiškinti, kodėl girtas sėdo už vilkiko vairo ir dėl savo neatsakingumo užmušė žmogų.

Nuomonę, kad ši vairuotojų kategorija elgiasi neatsakingai ir leidžia sau už didžiulės transporto priemonės vairo sėsti išgėrus ar stipriai pagiringam, patvirtino fiksuoti nauji faktai. Praėjus kelioms dienoms po nelaimės su pareigūne, Joniškyje iš ryto pareigūnai sustabdė krovininį automobilį „Volvo FH12“, kurio vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,03 prom. alkoholio. Savo paaiškinime 50-metis Joniškio gyventojas nurodė, kad ryte išgėrė alaus.

Ar čia jau tokia tradicija, kad prieš reisą reikia išlenkti alaus? O gal alumi norima pataisyti sveikatą, šlubuojančią po vakarykščių išgertuvių? Daryti tokią prielaidą leido šio vyro biografija. Nuo 2001 metų iki 2015 m. rugsėjo mėn., būdamas girtas, jis padarė net 13 administracinių teisės pažeidimų: girtas ne kartą pasirodė viešojoje vietoje, girtas sugadino žmonių turtą, girtas apsivogė parduotuvėje, girtas smurtavo artimoje aplinkoje, girtas vairavo dviratį. Šįkart girtas jis drįso sėsti ir prie vilkiko vairo.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN