Uostamiestyje sulaikyti trys įtariamieji ketinę apgaulės būdu iš senolio pasisavinti 1150 eurų

Новости: Закон , 2019-06-07 00:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorais sulaikė tris asmenis gegužės 31 d. Klaipėdoje, apgaulės būdu pasikėsinusius pasisavinti 1934 m. gimusio senjoro pinigus. Vienas iš įtariamųjų – nepilnametis, aštuoniolikos sulauksiantis tik šių metų rudenį.
Rumpiškės g., Klaipėdoje, gyvenantis senolis pareigūnams pranešė į namų laidinį telefoną sulaukęs nepažįstamo asmens, prisistačiusio FNTT pareigūnu, skambučio – pastarasis nurodė, jog senolis neva turintis galimai padirbtų pinigų, kuriuos būtina patikrinti. Nukentėjusiajam dar tebekabant telefonu, į jo namus užsuko policijos pareigūnu apsimetęs 2001 m. gimęs, neuniformuotas, neteistas įtariamasis. Senoliui parodžius turimus 1150 eurų, įtariamasis griebė juos nuo stalo ir ketino pasprukti, tačiau senjoras gynė savo turtą, stengėsi vaikiną sulaikyti, tad asmenys susistumdė. Sprukdamas tariamas pinigų tikrintojas daugiabučio laiptinėje išbarstė visus pinigus.
Nukentėjusiajam pranešus policijos pareigūnams apie nusikaltimą bei nurodžius įtariamojo požymius, pastarasis vos už valandos su dviem bendrininkais buvo sulaikytas netoli nusikaltimo vietos. Pareigūnai nustatė, jog šią nusikalstamą veiką galimai koordinavo 1979 m. gimęs, ne kartą už vagystes, plėšimą, sukčiavimus ir kitus nusikaltimus teistas asmuo, į nusikalstamą veiką įtraukęs du 2001 m. gimusius, neteistus vaikinus, vienas kurių dar nepilnametis.
Visi iš nukentėjusiojo pasisavinti pinigai netrukus jam bus gražinti.
Už sukčiavimą įtariamieji gali būti nubausti laisvės atėmimu iki trejų metų, už plėšimą bausmė gali siekti nuo dviejų iki dešimties metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN