Klaipėdiečiai rankininkai - Lietuvos U15 čempionai

Новости: Спорт , 2019-05-22 00:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Savaitgalį Garliavoje vyko Lietuvos rankinio U15 finalai, kuriuose dalyvavo net trys Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro komandos – dvi merginų ir viena vaikinų.

Klaipėdos jaunieji rankininkai pasirodė sėkmingai – trenerės Auksuolės Stropienės auklėtiniai tapo Lietuvos U15 čempionais, Jolantos Mižutienės treniruojamos merginos iškovojo bronzos medalius, o Jovitos Mikalauskienės auklėtinės tik per plauką nepasidabino medaliais ir liko ketvirtos.

Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro trenerės pabrėžė, kad finalų rungtynės buvo įtemptos ir emocingos, tačiau pavyko įrodyti, kad Klaipėdos rankinio mokykla yra stipri ir čia auga daug jaunų rankinio talentų.

Išskirtinis buvo vaikinų finalas, kuriame susitiko Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro ir Panevėžio sporto gimnazijos komandos. Nugalėtojams išaiškinti prireikė net dviejų pratęsimų.

Pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui rezultatas buvo lygus, tad buvo paskirti papildomi du kėlinukai po 5 minutes. Po pratęsimo rezultatas vis dar buvo lygus, tad buvo paskirta dar papildomo laiko. Per jį A. Stropienės treniruojami vaikinai sugebėjo sukaupti visas jėgas ir nugalėjo panevėžiečius rezultatu 37:34.

„Garliavos sporto salėje buvo labai karšta, delnai prakaitavo, kamuolys slydo, buvo didžiulis nuovargis… Vaikinai tik savo ryžtu ir užsispyrimu nugalėjo. Jie atidavė labai daug jėgų, žinoma, buvo ir daug klaidų, bet jie sugebėjo nugalėti“, – auklėtinių kovingumu džiaugėsi A. Stropienė.

Prieš mėnesį tie patys vaikinai sužibėjo ir Molėtuose vykusiame tarptautiniame turnyre, kur tapo savo amžiaus grupės turnyro nugalėtojais.

Pasak trenerės, Garliavoje iškovota pergalė finale yra dvigubai saldesnė, nes įveikta itin pajėgi Panevėžio sporto gimnazijos komanda. Šioje gimnazijoje yra sudarytos išskirtinės sąlygos sportuoti. Norėtųsi, kad ir Klaipėdoje tokias galimybes turėtų daugiau jaunų perspektyvių sportininkų.

„Šiais metais siekėme, kad šie jaunieji čempionai, kurie po kelių metų pretenduoja tapti ir pagrindinės „Dragūno“ komandos nariais, galėtų kartu mokytis ir treniruotis lankydami sportinę klasę Vytauto Didžiojo gimnazijoje, tačiau, deja, dauguma nepateko. Labai apmaudu, nes matome puikų pavyzdį Panevėžyje, kur visa komanda kartu gyvena, kartu mokosi, kartu sportuoja. Tai itin svarbu komandiniame sporte ir matėme, kad Panevėžio komanda yra labiau patyrusi ir pajėgesnė už mus. Mes ją nugalėjome tik didžiulio ryžto dėka“, – kalbėjo A. Stropienė.


šaltinis: http://rkdragunas.lt/2019/05/21/klaipedieciai-rankininkai-lietuvos-u15-cempionai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN