Dalyvauta kultūros komunikacijai skirtame seminare

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Taujėnų (Ukmergės r.) dvaro seminarų centre vyko seminaras Savivaldybių kultūros, kultūros ir švietimo, švietimo skyrių vedėjams ar jų pavaduotojams kultūrai „Kultūros komunikacija ir komunikacijos kultūra“, kurį rengė Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Lietuvos savivaldybių kultūros skyrių vadovų susitikimo Taujėnuose dalyvius pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas ir LR kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. Linkėdamas savivaldybių atstovams sėkmingo darbo, ministras atkreipė dėmesį, kad baigiamame rengti Lietuvos kultūros politikos strategijos „Kultūra 2030“ projekte stiprinamas dėmesys regionams siekiant juose kuo labiau sumažinti kultūrinę atskirtį ir skatinti profesionalųjį meną, ugdyti visuomenės kūrybiškumą. „Be kultūros veiksnio neįmanoma šiuolaikiška politinės demokratijos raida, ekonominis augimas, socialinė darna ir visavertis kiekvieno Lietuvos žmogaus gyvenimas“, – sakė ministras. Ministras M. Kvietkauskas taip pat pasidžiaugė darbą pradėjusiomis regioninėmis kultūros tarybomis, išaugusia mokinio Kultūros paso paslaugų apimtimi – juo dabar gali naudotis visų klasių moksleiviai visoje Lietuvoje. Kartu su Kultūros viceministre Gintaute Žemaityte ministras pristatė susitikimo dalyviams baigiamos rengti Lietuvos kultūros politikos strategijos „Kultūra 2030“ kryptis ir pagrindines nuostatas. Ministro vadovaujama darbo grupė vasario–kovo mėnesiais vykusiuose susitikimuose su įvairių kultūros sričių specialistais, taip pat ir su savivaldybių kultūros įstaigų bei kultūros centrų atstovais, konsultavosi dėl šio strateginio dokumento tobulinimo.

Paskaitą „Kultūros komunikacijos raktažodžiai” skaitė nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos direktorė Roma Survilienė. Apie „Dainų šventės įstatymo“ planuojamus pakeitimus kalbėjo Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. „Regionų kultūros plėtros 2012-2020 metų programos“ 2015-2017 metų etapo vertinimo analizę pristatė Ekonomikos fakulteto Ekonominės politikos katedros mokslininkė asist. dr. Giedrė Dzemydaitė

Paskaitą „Lyderystė. Vadovo atsakomybė. Darbuotojų įgalinimas. Pokyčių valdymas. Krizių, streso valdymas. Informacijos gausos valdymas“ pristatė inovatyvios mokymo sistemos Ergonomix Learning pradininkas ir įkūrėjas Lietuvoje, greičiausio pasaulyje užsienio kalbų mokymosi būdo „Kolibrio metodas“ autorius, UAB „Verslo poligonas" savininkas Agirdas Karalius. Tarptautinis mokymų ekspertas, ilgametis „DOOR Training“ partneris, įmonių valdybų narys, besispecializuojantis rezultatyvios komunikacijos ir derybų, tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir asmeninio efektyvumo temose lektorius Robertas Mincevičius skaitė paskaitą apie rezultatyvią komunikaciją, susikalbėjimą „Rezultatyvi komunikacija“.

Praktinius užsiėmimus „Viešojo kalbėjimo menas. Kūno kalbos paveikumas“ vedė LMTA Klaipėdos fakulteto aktorės Samanta Pinaitytė-Maiskienė ir Jūratė Martinaitytė.

Vakare, po užsiėmimų, seminaro dalyviams buvo surengta ekskursija į A. Smetonos dvarą ir teatralizuota ekskursija po Taujėnų dvaro menes.

Seminare „Kultūros komunikacija ir komunikacijos kultūra“ dalyvavo Akmenės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis ir vedėjo pavaduotoja Janina Rekašienė.

Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus

Vedėjo pavaduotoja Janina Rekašienė


šaltinis: http://akmene.lt/go.php/lit/Dalyvauta-kulturos-komunikacijai-skirtame-seminare


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN