Telšiuose karantino laikotarpiu veiklą pradeda lopšelis-darželis „Eglutė“

Naujienos: Švietimas , 2020-04-29 20:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas informuoja, kad atsižvelgiant į švelninamas karantino sąlygas, į tai, kad tėvai palaipsniui grįžta į darbo vietas, nuo pirmadienio (gegužės 4 d.) vienas miesto darželis („Eglutė“) bus pasirengęs priimti vaikus ir užtikrinti saugias darbo sąlygas vaikams ir darbuotojams. Karantino metu galios šiame straipsnyje pateikiama nustatyta tvarka.

1. Paslauga vaikų priežiūrai bus teikiama tik būtinu atveju, kai tėvai vaiko priežiūros negalės užtikrinti namuose, t. y. privalės eiti į darbą ir būtinąsias funkcijas (darbą) atlikti darbo vietoje.

2. Tėvai, globėjai, rūpintojai turės pateikti prašymą Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriui el. p.: indra.mileskiene@telsiai.lt . Prie prašymo pridėti darbdavio pažymas dėl jų būtinumo atitinkamas funkcijas (darbus) atlikti darbo vietoje. Pažymas iš darboviečių turi pateikti abu tėvai.

3. Priežiūros paslaugos bus organizuojamos ne didesnėmis kaip 10 asmenų grupėmis, maksimaliai laikantis grupių izoliacijos principo: darbuotojai dirbs tik vienoje grupėje, kurią vaikai lankys karantino metu.

4. Savivaldybės administracija sprendimą dėl vaikų priežiūros paslaugų organizavimo priims tik įvertinusi visas aplinkybes.

5. Tėvai turės užtikrinti:

kad vaikas neserga lėtinėmis ligomis;
kad vaikas negyvena kartu su asmenimis, priskirtinais rizikos grupėms (vyresniais nei 60 m. amžiaus asmenimis ir (arba) sergantiems lėtinėmis ligomis.
6. Pažymėtina, kad vaikai karantino metu maitinami iš namų atsineštu maistu, kuris įdedamas į dėžutes (nerekomenduojama įdėti draudžiamų vaiko mitybai skirtų produktų (saldainiai, konditerijos gaminiai, gazuoti gėrimai ir kt.).

7. Į ikimokyklines įstaigas bus priimami tik sveiki, peršalimo simptomų neturintys vaikai. Vaiko sveikatos būklė bus vertinama matuojant temperatūrą.

8. Ikimokyklinė įstaiga su tėvais turės sudaryti naujas sutartis, kurios galios tik karantino laikotarpiu. Sutartyse bus aptartos priežiūros įstaigoje sąlygos (maitinimas, vaiko priežiūra, darbo trukmė, higienos reikalavimai ir kt).

9. Asmuo, atlydintis ir pasiimantis vaikus, privalės dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

10. Atvesti ar pasiimti vaikus galės tik tie asmenys, kurie bus nurodyti tėvų , globėjų, rūpintojų pateiktame prašyme. Vaiko atvesti ar pasiimti iš ugdymo įstaigos nerekomenduojama asmenims, esantiems rizikos grupėje.

11. Vyresniems nei 3 metų vaikams rekomenduojama kasdien turėti veido kaukes, kad būtų užtikrintas vaikų saugumas vedant vaikus pasivaikščioti.

12. Už neteisingai pateiktus duomenis tėvai atsako įstatymu numatyta tvarka.

Primename, kad karantino metu Telšių rajono savivaldybės tarybos sprendimu vaikų tėveliams nereikia mokėti mokesčio. Savivaldybė visoms įstaigoms skyrė asmens apsaugos priemonių ir dezinfekcinio skysčio.

Informuojame, kad Telšių rajono savivaldybės švietimo įstaigos, turinčios ikimokyklines ir priešmokyklines grupes, vadovaujasi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. balandžio 23 d. sprendimu Nr. V-977 ,,Dėl Covid-19 ligos (koronaviruso infekcijos) valdymo priemonių vaikų priežiūros organizavimui įstaigose.



Savivaldybės meras
Kęstutis Gusarovas

šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Karantino-laikotarpiu-veikla-pradeda-lopselis-darzelis-eglute


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN