Telšių karščiavimo klinikai ir kovai su COVID-9 virusu skirtas portatyvinis rentgeno aparatas

Naujienos: Savivalda , 2020-04-06 21:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Kovoje su koronavirusu medicinos darbuotojams Telšiuose darbą lengvins specialiai čia atidaromai karščiavimo klinikai ir kovai su COVID-19 virusu skirtas portatyvinis rentgeno aparatas. Mobilus rentgeno aparatas Telšiams skirtas skubos tvarka balandžio 3 dienos Sveikatos apsaugos ministro įsakymu iš valstybės medicinos atsargų rezervo.

Telšiuose steigiamoje karščiavimo klinikoje bus atliekami skubūs tyrimai pacientams, kurie jaučia kvėpavimo takų ligų simptomus. Šioje kovai su koronavirusu steigiamoje klinikoje pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas:

atliekamas bendras kraujo tyrimas;
tyrimas dėl C reaktyvinio baltymo;
krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas.

Būtent rentgenografiniams tyrimams šis mobilus įrenginys yra itin svarbus. Regioninė Telšių ligoninė šiuo metu turi du rentgenografiniams tyrimams skirtus apartus. Jie būtini siekiant užtikrinti svarbius ir laiku atliekamus tyrimus visiems šios gydymo įstaigos pacientams, tačiau nėra nauji, dažnai genda. Todėl skirtas portatyvinis rentgeno aparatas užtikrins saugų, kokybišką bei sklandų darbą tiek Regioninėje Telšių ligoninėje, tiek ir karščiavimo klinikoje, nesukeliant jokių veiklos trikdžių ir viruso plitimo pavojaus.

Portatyvinis rentgeno aparatas šiandien jau atvežtas į Regioninę Telšių ligoninę ir artimiausiomis dienomis bus pradėtas naudoti išsamiai tiriant karščiavimo klinikos pacientus. Planuojama, kad ši klinika veikti pradės jau šią savaitę. Artimiausiu metu atskiru pranešimu informuosime visuomenę apie tikslią datą, kada klinika pradės veikti, bei, kokiu principu sveikatos patikrinimo paslaugos pacientams čia bus teikiamos.



šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Karsciavimo-klinikai-ir-kovai-su-covid-19-virusu-skirtas-portatyvinis-rentgeno-aparatas/2


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN