Savanorė Birutė Subačienė siuva antrą partiją kaukių

Naujienos: Asmenybės , 2020-04-01 15:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Kaltinėniškiams naujiena – pasirodo, Birutė Subačienė dar ir siuvėja! Ji viena iš pačių pirmųjų atsiliepė į Šilalės rajono savivaldybės kvietimą iš Savivaldybės pateiktos medžiagos neatlygintinai siūti kaukes.



- Aš ne siuvėja, aš tik turiu siuvimo mašiną, - kuklinosi Birutė, Savivaldybės atstovui įteikdama pirmąsias 36 savo siūtas kaukes. Vakar ji priėmė dar septynis metrus medžiagos, iš kurių planuoja pasiūti per 80 kaukių.





Subačiai Kaltinėnuose turi dvi parduotuves. Viena, kurioje Birutė dirba pardavėja, prekiauja pramoninėmis prekėmis ir karantino metu yra uždaryta.



- Trečia savaitė sėdžiu be darbo, turiu marias laiko, - sako savamokslė siuvėja. Pamačiusi Savivaldybės kvietimą neatlygintinai siūti kaukes, ji iškart apsisprendė, kuo užsiimti.



Rajone jau yra dešimt tokių savanorių siuvėjų. Jų rankomis jau pasiūtos 324 kaukės. Jos dalijamos savanoriams, socialiniams darbuotojams, seniūnijų, Savivaldybei pavaldžių įstaigų darbuotojams, turinčių kontaktą su rajono gyventojais.



Kol kas rajone nenustatyta nė vieno susirgimo nuo koronaviruso atvejo.



Petras DARGIS,
Savivaldybės mero patarėjas
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Savanore-birute-subaciene-siuva-antra-partija-kaukiu/1


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN