Dėl Vilniaus gatvės Kretingoje rekonstrukcijos – eismo pokyčiai

Naujienos: Savivalda , 2020-04-01 15:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Vienoje pagrindinių Kretingos gatvių – Vilniaus gatvės – rekonstrukcijos metu centrinėje miesto dalyje nuo balandžio 6 dienos iš dalies keisis transporto judėjimo schema.
Darbų metu pagrindinis transporto srautas bus nukreiptas Šventosios, Melioratorių ir kitomis aplinkinėmis Kretingos gatvėmis.
Numatoma, kad nuo balandžio 6 dienos bus uždraustas transporto eismas Vilniaus gatvės atkarpoje nuo J. Pabrėžos gatvės iki Savanorių gatvės. Atkreiptinas dėmesys, kad pravažiavimas skubios pagalbos tarnybų automobiliams, taip pat privažiavimas prie šioje gatvės atkarpoje esančių gyvenamųjų namų ar įstaigų bus užtikrintas.
Taip pat nuo balandžio 6 dienos eismas Vilniaus gatvės atkarpoje nuo Savanorių gatvės iki Žemaitės alėjos žiedo vyks tik viena kryptimi (nuo Savanorių gatvės link žiedo).
Likusioje rekonstruojamos Vilniaus gatvės dalyje eismą numatyta riboti tik iš dalies. Tačiau dėl galimų automobilių spūsčių, kitų nepatogumų, vairuotojai iš anksto raginami koreguoti savo kasdienio keliavimo maršrutus.
Nuo balandžio 6 dienos keisis ir dalis viešojo transporto maršrutų. „Daujoto mokyklos“ stotelės iš Vilniaus gatvės bus iškeltos į Žemaitės alėją (prie Kretingos Marijono Daujoto progimnazijos ir „Trevenos“ degalinės). Taip pat dauguma autobusų lakinai nevažiuos į Rotušės aikštę. Maršrutų pokyčiai dėl Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbų: http://www.kretingosap.lt/marsrutu-pokyciai-del-rekonstruojamos-vilniaus-gatves/ .
Siekiant mažinti gyventojų patiriamus nepatogumus, nuo Rotušės aikštės iki Autobusų stoties ir atgal darbo dienomis laikinai kursuos nemokamas autobusas (nuo balandžio 6 dienos iki vėl bus leidžiamas dvipusis eismas Vilniaus gatvės atkarpoje nuo J. Pabrėžos gatvės iki Žemaitės alėjos žiedo). Autobusas keleivius prie Autobusų stoties paims Šventosios g. stotelėje, važiuos Birutės gatve, išlaipins ir įlaipins keleivius Kęstučio g., Pranciškonų gimnazijos, Rotušės a. stotelėse pagal nustatytą tvarkaraštį: http://www.kretingosap.lt/autobusu-stotis-ii-rotuses-aikste/ .
Daugiau informacijos apie viešojo transporto maršrutų pakeitimus: www.kretingosap.lt arba tel. (8 445) 79 001.

Daugiau apie Vilniaus g. rekonstrukcijos darbus:

Vilniaus gatvės Kretingoje rekonstrukcijos metu bus atnaujinta kelio danga, lietaus nuotekų tinklai, pėsčiųjų takai, įrengti nauji stilizuoti apšvietimo žibintai, nuo pėsčiųjų srautų atskirtas 2,5 metrų pločio dviračių takas. Pažymėtina, kad atnaujinti pėsčiųjų takai bus pritaikyti judėjimo negalią turintiems žmonėms, taip pat bus įrengta neregiams bei silpnaregiams skirta vedimo juosta.
Rekonstruotoje gatvėje bus įrengti ir nauji mažosios architektūros elementai – informaciniai stendai bei kryptis į lankomus Kretingos objektus nurodančios rodyklės, suoliukai, šiukšliadėžės, stovai dviračiams, autobusų stotelių paviljonai, geriamojo vandens kolonėlė, taip pat bus pasodinta 150 naujų medžių (10-15 metų) ir 32 dekoratyviniai krūmai.
Atsižvelgus į Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu atlikto eismo audito pastabas, eismo srautų analizes bei eismo saugumo reikalavimus, Vilniaus gatvės atkarpa nuo J. K. Chodkevičiaus gatvės iki Birutės gatvės po rekonstrukcijos susiaurės iki dviejų eismo juostų, vietoj dabar esamų keturių. Kartu bus įrengtos dvi naujos žiedinės sankryžos – viena ties sankirta su J. K. Chodkevičiaus gatve ir viena Vilniaus, Mėguvos, Birutės gatvių ir Rotušės aikštės sankryžoje.
Rekonstrukcijos darbus atlieka Lietuvos automobilių kelių direkcijos skelbtą viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios ir jungtinės veiklos pagrindu susivienijusios UAB „Šilutės automobilių keliai“ ir UAB „Hidrostatyba“. Rangovai sutvarkys 0,922 kilometro ilgio Vilniaus gatvės atkarpą nuo Birutės gatvės iki Žemaitės alėjos žiedo ir 0,358 kilometro ilgio atkarpą nuo minėto žiedo iki Kretingos muziejaus. Bendra darbų vertė – beveik 4,14 mln. eurų, iš kurių kiek daugiau nei 2,8 mln. eurų skiria Lietuvos automobilių kelių direkcija, likusi dalis – Kretingos rajono savivaldybės biudžeto lėšos. Techninį gatvės rekonstrukcijos projektą parengė UAB „Kelvista“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN