Telšių rajono savivaldybės administracija įgyvendino projektą „Varnių miesto viešųjų erdvių atnaujinimas“

Naujienos: Savivalda , 2020-03-31 22:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Pagal pasirašytą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą sutartį Telšių rajono savivaldybės administracija įgyvendino projektą „Varnių miesto viešųjų erdvių atnaujinimas“ Nr. 08.2.1-CPVA-R-908-81-0005. Bendra projekto vertė – 570,2 tūkst. eurų, iš kurių Europos Sąjungos fondų lėšos sudaro 85 proc., Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos – 7,5 proc., Telšių rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 7,5 proc.

Projektas buvo finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.
Projekto tikslas – Varnių miesto socialinės bei ekonominės plėtros skatinimas, sudarant sąlygas gyventojų užimtumui didėti.
Projekto įgyvendinimo metu sutvarkyta centrinė miesto Medininkų aikštė ir jos prieigos, įrengtos automobilių statymo vietos, apšvietimas, pėsčiųjų-dviračių takai, mažosios architektūros elementai (suoliukai, šiukšliadėžės) bei sutvarkytos Varnelės upės pietinės ir šiaurinės pakrantės, įrengti pėsčiųjų-dviračių takai, apšvietimas, tiltelis per Varnelės upę, įrengta lauko scena pietiniame Varnelės parke, šiaurinėje pakrantėje įrengtos suaugusiųjų sporto įrenginių bei vaikų žaidimų aikštelės, įrengti daugiamečiai gėlynai visoje teritorijoje, atnaujinti ir performuoti želdynai.

Atnaujinta miesto viešoji erdvė padidino gyvenamosios aplinkos kokybę ir patrauklumą Varnių miesto gyventojams bei atvykstantiems svečiams. Varnių miesto viešoji erdvė pritaikyta gyventojų aktyviam ir pasyviam poilsiui, rekreacijai, atitinka šiuolaikinius standartus ir poreikius. Pagerinta viešoji infrastruktūra prisidės prie reprezentacinio miesto įvaizdžio gerinimo, patrauklesnių sąlygų investicijoms, didins gyventojų saugumą ir patogumą. Taip bus skatinamas miesto gyventojų ir svečių užimtumas, aktyvumas, bendruomeniškumas.

Atnaujinta miesto viešoji erdvė padidino gyvenamosios aplinkos kokybę ir patrauklumą Varnių miesto gyventojams bei atvykstantiems svečiams. Varnių miesto viešoji erdvė pritaikyta gyventojų aktyviam ir pasyviam poilsiui, rekreacijai, atitinkanti šiuolaikinius standartus ir poreikius. Pagerinta viešoji infrastruktūra prisidės prie reprezentacinio miesto įvaizdžio gerinimo, patrauklių sąlygų investicijoms, gyventojų saugumo ir patogumo didinimui. Taip bus skatinamas miesto gyventojų ir svečių užimtumas, aktyvumas, bendruomeniškumas.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Igyvendintas-projektas-varniu-miesto-viesuju-erdviu-atnaujinimas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN