Šilutės savivaldybėje ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis

Naujienos: Savivalda , 2020-03-22 10:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Penktadienį Savivaldybėje įvyko Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame dalyvavo šios komisijos nariai, Savivaldybės vadovai bei kitų įstaigų, policijos atstovai. Buvo svarstoma dėl vaikų saviizoliacijos; teikiamų paslaugų, įtariamiems sergant koronavirusu; saviizoliacijos patalpų parengimo; greitosios medicininės pagalbos automobilių ir darbuotojų brigadų paruošimo asmenų, įtariamų užsikrėtusių koronavirusu, nuvežimu į patikros punktus; maitinimo kokybės Šilutės ligoninėje; nemokamo maitinimo teikimo mokiniams, sustabdžius ugdymo procesą ir kt. klausimai.

Nuo šiandien pradeda veikti mobilieji patikros punktai. Žmonės, 14 dienų laikotarpiu keliavę užsienyje ar turėję sąlytį su patvirtintu ar tikėtinu ligos atveju, jeigu jiems pakilo temperatūra, atsirado kosulys ar dusulys, turi skambinti į karštąją koronaviruso liniją telefonu 1808. Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis ir vadovaudamasis nustatytu algoritmu, priims sprendimą, ar skambinantį žmogų tikslinga ištirti dėl koronaviruso infekcijos. Jeigu žmogus galės atvykti asmenine transporto priemone (pats ar būti atvežtas kito žmogaus), su juo susisieks mobilaus punkto koordinatorius ir nurodys laiką ir adresą, kada jam tai padaryti. Tiems žmonėms, kurie neturės galimybės į mobilius punktus atvykti patys ar būti atvežti kito žmogaus, Savivaldybė užtikrins pacientų transportavimo paslaugas. Už paslaugą iš dalies reikės apmokėti. Transportavimo organizatoriaus tel. 8 659 42 919. Svarbu – į Mobilų punktą negalima vykti taksi automobiliu ar viešuoju transportu.



Komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/ekstremaliuju-situaciju-komisijos-posedis/6865


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN