Mūsų Akmenės krašto istorija - mūsų rankose

Naujienos: Sportas , 2020-03-03 19:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

2020 m. vasario 28 – kovo 1 dienomis, Vilniaus SM “Tauras” sporto salėje, didžiuliais greičiais skriejo stalo teniso kamuoliukai. Šiomis dienomis vyko 90-as Lietuvos suaugusiųjų asmeninis, dvejetų ir mišrių dvejetų stalo teniso čempionatas, kuriame varžėsi dvi Akmenės rajono sporto centro auklėtinės – naujaakmenietės Karolina Kuznecova ir Gabrielės Strodomskytė. Šios sportininkės sėkmingai įveikė atrankos varžybas ir gavo teisę varžytis tarp 32 pajėgiausių šalies moterų stalo tenisininkių.

Pogrupių burtai nebuvo mums patys palankiausi. G. Strodomskytė žaidė viename pogrupyje su 2020 m. Lietuvos moterų čempione K. Riliškyte iš Vilniaus, prieš kurią pralaimėjo 0:4 rezultatu, tačiau laimėjo prieš D. Adlytę iš Vilniaus ir atkaklioje kovoje 3:2 prieš šiaulietę G. Dovydaitytę. Gabrielė pogrupyje iškovojo 2 vietą ir pateko į pirmą finalą tarp šešiolikos žaidėjų, kurios žaidė dviejų minusų sistema. Šešioliktuko burtai Gabrielei ir vėl ne patys palankiausi, pirmas susitikimas jai atiteko prieš 2020 m. Lietuvos moterų čempionato 2 vietos laimėtoją, kaunietę V. Venckutę, kuriai pralaimėta 0:4. Sekantis susitikimas buvo prieš G. Brazauskaitę iš Laukuvos dėl vardinio kvietimo 2021 metais dalyvauti Lietuvos moterų stalo teniso čempionate ir šis susitikimas buvo G. Strodomskytės naudai, kuri laimėjo 3:1 rezultatu. Per visą čempionatą G. Strodomskytė pralaimėjo tik du susitikimus, prieš šio čempionato 1 ir 2 vietų laimėtojas ir užėmė 9-12 vietą, bei kelialapį be atrankos žaisti 2021 metų Lietuvos čempionate. To dar nebuvo, tai nauja Akmenės rajono sporto istorija, kad kas nors iš Akmenės rajono žaidėjų patektų į Lietuvos suaugusiųjų stalo teniso čempionato 12-ką.

K. Kuznecova žaidė 2 pogrupyje ir jai atiteko Lietuvos stalo teniso asociacijos reitingo sąraše 2 vietą užimanti klaipėdietė A. Gecevičiūtė, prieš kurią Karolina pralaimėjo 0:3. Sekantį susitikimą Karolina laimėjo prieš kaunietę E. Abramavičiūtę ir dėl patekimo į pirmą šešioliktuką teko žaisti prieš klaipėdietę M. Mikalauskytę, kuri šiuo metu gyvena Vilniuje ir treniruojasi specializuotoje sporto mokykloje. Mačas buvo labai įtemptas, tačiau teko pripažinti varžovės pranašumą rezultatu 3:2. Paguodos finale dėl 17 vietos Karolina pirmą susitikimą laimėjo prieš vilnietę V. Adamonytę, antras susitikimas buvo nesėkmingas prieš kitą vilnietę M. Stankevičiūtę, kuriai pralaimėta 1:3 rezultatu. Karolina iš čempionato grįžo su 21-24 vieta.

Moterų dvejetų ir mišrių dvejetų varžybos tiesiog „išslydo“. Moterų dvejetą K. Kuznecova žaidė su G. Strodomskyte prieš kaunietes E. Danilkevičiūtę ir N. Mackevičiūtę, prieš kurias pralaimėjo minimaliu skirtumu 2:3. Mišrų dvejetą K. Kuznecova žaidė su vilniečiu E. Mincevičium prieš mažeikiškius I. Daukontą ir S. Rimkevičiūtę, kuriems pralaimėjo 2:3. Ir toks pat likimas susiklostė G. Strodomksytei su širvintiškiu R. Martinka, kurie 2:3 pralaimėjo prieš kauniečius A. Sriubą ir E. Abramavičiūtę. Kadangi dvejetų varžybos vykdomos vieno minuso sistema, tai po pirmų apmaudžiai pralaimėtų susitikimų varžybos baigėsi.

Jau vien tai, kad varžomės tarp geriausiųjų šalies sportininkių yra didelis pasiekimas, nors siekiamybė visai ne ta... Tikslas yra optimalus laiko planavimas, nuoseklumas ir veiksmo kokybė. Esmė yra ta, kad reikia turėti aiškų tikslą, kasdien skirti jam laiko, nuoširdžiai atsiduoti darbui ir nepasiduoti sunkumams. Šių savybių turintiems žmonėms gyvenimas nešykšti staigmenų, net ir tų, apie kuriuos pats žmogus net nesvajoja.

Karolina ir Gabrielė mokosi Ramučių gimnazijoje, 2 klasėje, yra pavyzdingos ir pažangios mokinės, tikros lyderės, mylinčios gamtą, tapybą, protmūšius, keliones, įvairias popamokines veiklas, polinkį padėti silpnesniam. Gabrielė dar ir neakivaizdžiai studijuoja chemiją Vilniuje... Kartais tikrai būna nelengva, bet į visas veiklas yra žiūrima labai atsakingai, tai mūsų rajono šviesuolės, kurios vertos pagarbos.

2020 m. kovo 7 dieną (šeštadienį) Akmenės gimnazijos sporto salėje įvyks labai reikšmingas Lietuvos moterų stalo teniso aukščiausios lygos priešpaskutinis turas. Jame varžysis komandos „Draugystė“ (Kaunas), „Virmebas“ (Utena), „VSTA – Ošanas“ (Klaipėda) ir „Akmenės SC“ (K. Kuznecova, G. Strodomskytė, L. Abaravičiūtė). Šis turas daug lemia ar „Akmenės SC“ pateks į finalinį ketvertuką kovoje dėl medalių. Varžybų pradžia 11.00 val., kviečiu nelikti abejingiems ir ateiti paploti mūsų merginoms, kad joms pasisektų ir galbūt Akmenės rajono sporto istorijoje turėsime dar vieną naują įrašą. MŪSŲ KRAŠTO ISTORIJA - MŪSŲ RANKOSE!


Akmenės rajono sporto centro stalo teniso mokytojas metodininkas Kęstutis Barauskas
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/musu-krasto-istorija-musu-rankose/1353


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN