Mažeikiuose atidaryta akademija!

Naujienos: Švietimas , 2020-02-07 20:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien Merkelio Račkausko gimnazijoje „karaliauja“ humanitarai – atidaryta Humanitarų akademija. Šios idėjos autorė – lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Virginija Aurylaitė. Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Rimantas Balsys ir gimnazijos direktorė Asta Žukauskienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Šventinėje ceremonijoje dalyvavo Savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė, svečiai iš Klaipėdos universiteto prof. dr. Roma Bončkutė, prof. dr. Gintautas Vyšniauskas, AB „Orlen Lietuva“ atstovai.

Gimnazijos direktorė Asta Žukauskienė pristatė šventės svečius, pasidžiaugė AB „Orlen Lietuva“ dėmesiu ir parama. Kalbėdami šios bendrovės atstovai pabrėžė, kad jiems yra be galo svarbios pamatinės vertybės, kurios puoselėjamos ugdymo įstaigose. Po gimnazisto Algimanto Kozlovo perskaitytos Jono Meko novelės „Vilkas“ kalbėjęs prof. dr. Rimantas Balsys džiaugėsi meniška gimnazijos „aura“, lygino novelės siužetą su jaunų žmonių intelektiniu alkiu – kuo daugiau sužinoti ir atrasti, stiprinti savo kultūrinį potencialą. Savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė įžvelgė galimybę užmegzti bendradarbiavimą tarp universiteto ir Savivaldybės.

Į pirmąją akademijos sesiją susirinko 10–12 klasių mokiniai ir mokytojai iš Gabijos, Sedos Vytauto Mačernio ir Merkelio Račkausko gimnazijų. Projektas tęsis trejus metus (numatytos keturios sesijos), jų metu paskaitas mitologijos, kalbos, literatūros, filosofijos temomis skaitys Klaipėdos universiteto dėstytojai. Šios dienos paskaitos: „Graikams – Homeras, lietuviams – Daukantas“ (prof. dr. Roma Bončkutė), „Raštas (Platonas, Faidras, 274b – 276a; J. Derrida, Gramatologija)“ (prof. dr. Gintautas Vyšniauskas).

Ryšių su visuomene skyrius


šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/ma%C5%BEeikiuose-atidaryta-akademija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN