Raseinių rajono policija ir bendruomenės sutelktumas išgelbėjo žmogų

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-01-31 19:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Raseinių r.

Raseinių rajono policijos komisariato bendruomenė sujaudinta Lyduvėnų ir Naudvario kaimo gyventojų pilietiškumo bei atjautos ir dėkinga už pagalbą, ieškant dingusio be žinios Naudvario kaimo gyventojo. Žmonių sutelktumo dėka dingusysis buvo rastas gyvas ir perduotas medikams.

31-nerių metų protinę negalią turintis ir sunkiai aplinkoje besiorientuojantis vyras iš namų Naudvario kaime išėjo sausio 28-osios rytą. Kai artimieji jo iki vakaro nesulaukė, kreipėsi pagalbos į pareigūnus. Pareigūnai šio vyro pora kartų yra ieškoję ir praėjusiais metais. Abu kartus jis buvo nuklydęs į mišką. Vienąkart jau buvo tiek pavargęs, kad rastas gulintis ant žemės. O buvo vasario mėnuo. Laimei, buvo operatyviai surastas ir išgelbėtas nuo sušalimo.

Dabar gi sausio naktis gąsdino taip pat šalčiu ir vyro reikėjo ieškoti nedelsiant. Deja, tamsa nebuvo pareigūnų sąjungininkė ir paieška buvo nerezultatyvi. Tad kitos dienos rytą pareigūnai kreipėsi į Šiluvos seniūną, Lyduvėnų bendruomenės pirmininką, prašydami suburti Lyduvėnų ir Naudvario kaimų bendruomenes bendrai dingusiojo paieškai. Į kvietimą atsiliepę gyventojai gerokai padidino ieškančiųjų gretas, tad išsiplėtė ir paieškos plotas. Apžiūrinėdami pakrūmes ir kemsynus, revizuodami upelio vandenis jie pravaikščiojo iki pietų ir mažai turėjo vilčių rasti ieškomąjį gyvą. Vidurdienį prie jų privažiavo vieno kaimo gyventojo vairuojamas automobilis, kuriame sėdėjo ieškomasis. Pasirodo, vairuotojas jį pamatė klaidžiojantį Ribukų kaime ir, žinodamas, kad yra ieškomas neadekvatus žmogus, jį įsisodino į automobilį ir atvežė prie paiešką atliekančių žmonių. Surastasis pasakojo, kad naktį jis praleido kažkieno daržinėje. Vyras buvo perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę.


Lietuvos policijos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN