Mažeikių gimnazijos jaunuoliams pravestas seminaras apie Europos Sąjungos lėšas ir jų įsisavinimą

Naujienos: Švietimas , 2020-01-21 20:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Sausio 20 d., Merkelio Račkausko gimnazijoje paskaitą apie Europos Sąjungos (ES) lėšas skaitė Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

Susitikimo pradžioje parodytas moksleivių sukurtas filmukas apie ES lėšų paieškas Mažeikiuose. Kūrėjai rado ES lėšomis sutvarkytas viešąsias erdves ir jas užfiksavo.

Per pusšimtį aktų salėje susirinkusių gimnazistų panoro daugiau sužinoti – išgirsti, kaip planuojamas ES biudžetas, paskirstomos lėšos ir kontroliuojamas jų įsisavinimas. Kalbėta apie Lietuvai ir Mažeikių rajonui skiriamas ES struktūrinių ir investicinių fondų lėšas, įgyvendinamus projektus, planus. Gimnazistai pateikė ne vieną juos dominantį klausimą.

Paskaitos pabaigoje meras pakvietė jaunuolius prisidėti prie Savivaldybės strateginio plėtros plano kūrimo – aktyviai teikti pasiūlymus, idėjas.

Merkelio Račkausko gimnazija yra viena iš projekto „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“ dalyvių. Šiandien vykusi paskaita – jo dalis.



Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/jaunuoliams-apie-europos-s%C4%85jungos-l%C4%97%C5%A1as-ir-j%C5%B3-%C4%AFsisavinim%C4%85/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN