Joniškietis kontrabandinių cigarečių laikymą norėjo inkriminuoti mirusiam savo tėvui

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-01-14 19:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Joniškio r.

Ankstų sausio 13-osios rytą Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai savo mieste, Žagarės g., sustabdė patikrinti automobilį „Audi 80“, kurį vairavo 55 metų joniškietis. Įvairiose salono vietose patruliai aptiko 88 pakelius cigarečių „Minsk Capital“, „Minsk Superslims“, „NZ Gold“, nepaženklintų lietuviškomis banderolėmis. Vyras aiškino, kad cigaretes įsigijo savo reikmėms iš nepažįstamo asmens prie Joniškio turgaus. Visą bendravimo su pareigūnais metu jis nuolat kalbėjo mobiliuoju telefonu, kažkam žadėdamas kažką tuoj pat atvežti. Tai sukėlė pareigūnams įtarimą, kad joniškietis po išsiskyrimo su jais vėl gali vežti kontrabandines cigaretes ir savo prielaidą nutarė patikrinti.
Prie daugiabučio namo, kuriame vyras gyvena, jo automobilio nebuvo. Audinės pradėta ieškoti mieste. Pareigūnai pastebėjo į Pakluonių g. esantį garažų masyvą įsukantį automobilį. Tamsoje įžvelgti jo markę buvo neįmanoma, tačiau, kai priartėjo, jie pamatė, kad tai – tas pats „Audi 80“. Išlipęs iš automobilio vairuotojas atrodė gerokai per trumpą laiką pastorėjęs. Paaiškėjo, kad po striuke jis jau buvo spėjęs susikišti 30 pakelių kontrabandinių cigarečių „Fest“. Vyras, bandydamas nukreipti pareigūnų dėmesį nuo garažo, nurodė cigaretes paėmęs iš savo tėvo namų. Tačiau pareigūnai vis tik pirmiau panoro apžiūrėti garažą, iš kurio joniškietis buvo ką tik išėjęs. Nuojauta jų neapgavo – garaže buvo rasta dar per keturis tūkstančius kontrabandinių rūkalų. Iš viso iš vyro buvo paimta 4347 pakeliai cigarečių su nelietuviškomis banderolėmis. Jis aiškino, kad dalį cigarečių pasiėmė iš savo tėvo, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jo tėvas jau ketveri metai kaip miręs.
Policijos pareigūnai, tęsdami tyrimą, atliko kratas ir rado dar 1000 pakelių vyrui priklausančių kontrabandinių cigarečių.
Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, 55 metų Joniškio gyventojui pareikštas įtarimas.
Baudžiamasis kodeksas tam, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN