Pernai Telšių savivaldybė finansiškai parėmė penkių daugiabučių kiemų tvarkymo projektus

Naujienos: Savivalda , 2020-01-10 21:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Telšių rajono savivaldybė pagal daugiabučių namų kiemų rekonstrukcijos finansavimo tvarką skiria finansavimas daugiabučių namų kiemams tvarkyti. Gyventojų iniciatyva, prisidedant Savivaldybei, galima kompleksiškai išspręsti infrastruktūros problemas: sutvarkyti inžinerinius tinklus, išplėsti automobilių parkavimo vietų skaičių, įrengti pėsčiųjų takus ir kt. Praėjusiais 2019 metais Telšių rajono savivaldybė skyrė lėšų tvarkyti penkių daugiabučių namų kiemams.

Telšiuose yra apie 180 daugiabučių namų. Tik vienas iš jų (Tulpių gatvėje) pastatytas po nepriklausomybės atkūrimo. Dalis namų Telšiuose – jau renovuota, kiti renovuojami šiuo metu. Seniau pastatytų namų kiemai yra gana prastos būklės, infrastruktūros tvarkymas kainuoja gana nemažai, tad savivaldybės finansinė parama daugiabučių gyventojams yra reikšmingas paskatinimas.


Lėšų skyrimo tvarka

Daugiabučių namų bendrija, norėdama susitvarkyti aikšteles ir gauti dalinį finansavimą, iki einamųjų metų spalio 1 d. turi pateikti prašymą Savivaldybei. Prie jo reikia pridėti paraišką pateikusio asmens teisės aktų nustatyta tvarka išduotą įgaliojimą atstovauti daugiabučiam namui, numatomų atlikti darbų apimtis, objekto schemą, matmenis ar projektinius pasiūlymus.

Paraiškas nagrinėja ir vertina Administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija, kuri gavusi paraišką, ją išnagrinėja ir ne vėliau kaip per 20 darbo dienų teikia Administracijos direktoriui išvadą dėl paraiškos įtraukimo į planuojamų statyti, rekonstruoti ir remontuoti objektų sąrašą.

Savivaldybės skiriama didžiausia paramos suma vienam projektui yra ne daugiau kaip 10 tūkst. Eur. su PVM.

Primename, kad renovuotų daugiabučių namų įvažų iš kiemų remontui bei kitiems infrastruktūros objektams Savivaldybė skiria 50 proc. paramą, jeigu namo gyventojai skiria 50 proc. sąmatinės objekto vertės.

Nerenovuotiems daugiabučiams namams Savivaldybė skiria 30 proc. visos statybų darbų vertės (inžinerinių techninių paslaugų ir statybos montavimo darbų vertė). Darbų, užduočių atlikimo terminas – treji metai.

Kviečiame pasinaudoti galimybe

Pavasariui artėjant, kviečiame daugiabučių namų bendrijų pirmininkus inicijuoti namų gyventojų pasitarimus dėl galimybės gauti finansavimą kiemams tvarkyti.

Parama skiriama pagal Telšių rajono savivaldybės susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų prie daugiabučių gyvenamųjų namų statybos, rekonstravimo ir remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašą. Jis patvirtintas 2016 m. rugsėjo 29 d. Telšių rajono savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T1-338. Tvarkos aprašą rasite teisės aktų registre: https://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.forma_l?p_org=1058


SKAISTĖ SADONYTĖ

El. p. skaiste.sadonyte@telsiai.lt
Tel.: (8 444) 22365
šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Pernai-savivaldybe-finansiskai-pareme-penkiu-daugiabuciu-kiemu-tvarkymo-projektus/1


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN