Kretingos bibliotekoje šventinis knygų klubo susitikimas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-12-23 21:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Gruodžio 18 d. Kretingos r. savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje įvyko šventinis knygų klubo „9 puslapis“ susitikimas. Šįkart susitikimas buvo kitoks – jo metu narės keitėsi savo mėgstamiausiomis, labiausiai įsiminusiomis, sukrėtusiomis ar kitaip paveikusiomis knygomis. Tokių mainų tikslas – dar geriau susipažinti vienai su kita. Mainus lydėjo paslaptis – niekas nežinojo, kokią knygą gaus, tad tik išpakavusios dovanas pasidalino, kodėl pasirinko būtent tą kūrinį. Tarp jų buvo ir paauglių literatūros, atvėrusios kelius į fantastikos pasaulius, ir mėgstamiausių visų laikų knygų, dar neišbandytų, bet kažkuo patraukusių rašytojų kūryba, dvasinio vystymosi bei pažintinės literatūros.
Šventinio susitikimo metu nebuvo aptariama konkreti knyga, tačiau narės apžvelgė praėjusius skaitymo metus, dalinosi per metus skaitytų knygų TOP 3, papasakojo apie įveiktus skaitymo iššūkius, tad ne vienos narės knygų sąrašai pasipildė naujais autoriais ir pavadinimais. Taip pat buvo pasidalinta idėjomis, ką būtų galima nuveikti ateinančiais metais ir kaip įtraukti į savo veiklas skaitančių kretingiškių bendruomenę.
Knygų klubo „9 puslapis“ idėja – skaityti kuo įvairesnių šalių literatūrą. Kiekvieną mėnesį buvo renkama ir skaitoma vis kitos šalies autoriaus knyga. Taip per pusę metų susipažinome su šešių šalių literatūra: Gina Viliūnė „Imperatoriaus meilužė“ (Lietuva); Robert Seethaler „Visas gyvenimas“ (Austrija); Consuelo de Saint-Exupéry „Rožės memuarai“ (Prancūzija); Timo K. Mukka „Balandis ir aguona“ (Suomija); Deborah Rodriguez „Kabulo grožio mokykla“ (Afganistanas); Kazuo Ishiguro „Neleisk man išeiti“ (Japonija).
Šventinio susitikimo metu vyko balsavimas, kurio metu narės išsirinko labiausiai patikusią knygą. Vienbalsiai nugalėjo 2017 m. Nobelio literatūros premijos laureato K. Ishiguro distopija „Neleisk man išeiti“, pagal kurią 2010 m. yra sukurtas ir filmas (rež. Mark Romanek). Ši knyga jau praeito susitikimo metu sukėlė daug diskusijų apie tai, kaip mes susitaikome su neišvengiamybe, dažniausiai darome tai, ko iš mūsų tikimasi, nesistengdami pakeisti savo likimo ir kas apskritai daro žmogų žmogumi.


Paulina Sutkutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN