Renesanso laikų muzika Šilutėje

Naujienos: Švietimas , 2019-12-12 23:21
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Šilutės Vydūno gimnazijoje, kur remonto metu kultūrinę veiklą vykdo Šilutės kultūros ir pramogų centras, antradienį buvo surengtas senosios muzikos koncertas „Bernelis gime Bethlehem“. Jį kultūros centro kvietimu atliko kamerinio choro „Brevis“ solistai bei tarptautinis senosios muzikos ansamblis „Morgaine“.
Prieš koncertą „Morgaine“ muzikantai, kurį sudaro senaisiais muzikos instrumentais grojanti tarptautinė komanda, surengė pamoką Šilutės meno mokyklos mokiniams. Mirjam - Luise Münzel iš Vokietijos papasakojo išilginės fleitos istoriją bei kalbėjo apie jos naudojimą. Alina Rotaru, taip pat iš Vokietijos, papasakojo apie klavesiną bei pademonstravo jo galimybes. Brazilas Fernando Olivas, gyvenantis Vokietijoje, pristatė įspūdingą ir daugeliui nematytą styginį instrumentą teorbą. Vienintelis lietuvis šiame ansamblyje Darius Stabinskas papasakojo apie į nemažą smuiką panašų senąjį instrumentą viola da gamba. Muzikos besimokantiems mokiniams tokia pažintis buvo labai naudinga ir įdomi. Intrigos teikė ir tai, kad svečiai apie savo instrumentus, visų mokinių sutikimu, pasakojo angliškai. Ir tai nesukėlė jiems jokių sunkumų bendraujant su šiais muzikantais.
Vėliau į koncertą susirinkusiems šilutiškiams „Brevis“ dainininkai ir „Morgaine“ muzikantai atliko programą „Bernelis gime Bethlehem“, kuri sudaryta iš vokiečių kompozitorių XVI – XVII amžiuje sukurtų Advento ir Kalėdų giesmių, kurios skambėjo Prūsijoje ir Mažojoje Lietuvoje. Šios programos meno vadovas Darius Stabinskas trumpai pristatė kūrinius bei kultūrinę tų metų Prūsijos aplinką.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN