Projektas versliems kretingiškiams

Naujienos: Švietimas , 2019-12-10 22:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kuri įmonė geriausiai padės pasiekti užsibrėžtų tikslų? Kaip pasirinkti tinkamą verslo formą kuriant mažą ar vidutinę verslo įmonę? Kaip paskleisti žinią apie savo verslą?
Spalio pabaigoje Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje startavus projektui „Versli Kretinga“, susirinkę interesantai galėjo išgirsti atsakymus į šiuos ir panašius klausimus bei sužinoti, kaip savo svajonę įkurti verslą paversti realybe.

Projekto „Versli Kretinga“ tikslas – skatinti kretingiškių verslumo gebėjimus ir įgūdžius, savarankišką užimtumą, naujų darbo vietų kūrimą pasitelkiant verslo ir akademinės bendruomenės patirtį.
Projektas buvo skirtas suaugusiesiems, kurie domisi verslumu, turi nuosavą verslą arba planuoja pradėti ir siekia žinių sėkmingai verslo plėtrai.
Nemokami profesionalų seminarai

Mokytis iš įvairių sričių verslininkų, savo srities specialistų, sutikusių dalyvauti projekte, registravosi per 200 dalyvių. Projektas prasidėjo seminaru apie finansus. Finansų specialistė Rūta Ūsaitė-Duonielienė vedė konsultacinį seminarą tema „Pradedu savo verslą. Kurią verslo formą pasirinkti?“. Apie tai, kodėl darbų planavimas toks sunkus ir kaip pasiekti, kad jis taptų įpročiu, kuris padėtų jaustis labiau atsipalaidavusiems, pasakojo lektorė Aida Breivienė. Dalyviai atliko įvairias praktines užduotis. Rinkodaros specialistas Dainius Kundrotas supažindino su pagrindiniais kartų skirtumais, kokius komunikacijos kanalus parinkti norint pasiekti skirtingų kartų tikslinius vartotojus bei pristatė inovatyvią ateities rinkodarą (SIRI, CORTANA, Google Assistant, SEO ir socialiniai tinklai). Kodėl daugelis startuolių stringa pardavimuose, o sukūrus, regis, fantastiškai gerą produktą, jį nepaprastai sunku parduoti, kalbėjo lektorius Donatas Jonikas. Seminaro metu buvo atskleisti 4 pagrindiniai startuolių rinkodaros principai kurių laikantis, visa kita stoja į savo vietas. Dalyviai susipažino su sėkmingų startuolių naudojama metodika, kaip su minimaliu biudžetu žingsnis po žingsnio pasitikrinti savo inovatyvios verslo idėjos potencialą rinkoje ir pritraukti pirmuosius klientus. Lektorė Laura Sėlenienė paskaitoje – „Verslininkui žinoti būtina: kaip paskleisti žinią apie savo verslą“ pasakojo, kaip informaciją rasti, sukurti, paskleisti, kad visuomenė, žiniasklaida ar potencialūs klientai atkreiptų dėmesį į verslą, jo idėją ar net patį verslininką. Per tris mokymų valandas lektorė Milda Paklonskaitė-Staugaitienė supažindino su pačia „Instagram“ platforma ir pagrindinėmis taisyklėmis, kaip efektyviai ją išnaudoti siekiant geriausių rezultatų. Projekto dalyviai išgirdo pačius efektyviausius patarimus ir pamatė konkrečius sėkmingiausius socialinio tinklo „Instagram“ komunikacijos pavyzdžius. Projektas „Versli Kretinga“ buvo užbaigtas patyriminiais mokymais apie lyderystę ir bendradarbiavimą. Lektorius Aurimas Razanauskas, kuris šiuo metu aktyviai gilinasi į dizaininio mąstymo, mokymosi patirčių dizaino ir besimokančių organizacijų kūrimo sritis, atskleidė projekto dalyviams, kokios lyderystės reikia, kas padeda ir trukdo bendradarbiavimui, ko reikia, kad komanda susidirbtų ir kt. Visa tai dalyviai išbandė praktinių užduočių metu, kad galėtų patys pajausti, kaip vertėtų elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.
Pagal statistiką, būtent smulkieji verslai sukuria miesto ekonomiką, todėl reikia skatinti tiek jaunų, tiek vyresnio amžiaus žmonių verslumą. Investavimas į verslumo ugdymą yra viena iš didžiausių investicinių grąžų. Asmenys, dalyvaujantys verslumo ugdymo programose, gauna verslo žinių ir įgyja pagrindinių įgūdžių, tampa kūrybingesni, iniciatyvesni, išmoksta dirbti komandoje, suprasti galimą riziką.
Projektą iš neformaliojo suaugusiųjų švietimo programos finansavo Kretingos rajono savivaldybė.


Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Informacinių technologijų ir viešinimo skyriaus
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN